nije mu bilo spasa

Pobijedio je 7:0 i nakon toga dobio otkaz: Ovo je teška odluka...

30.03.2023 u 22:08

Bionic
Reading

Čelnici Islandskog nogometnog saveza (KSI) uručili su otkaz dosadašnjem izborniku Arnaru Vidarssonu (45). Zanimljivo, Vidarsson je otkaz dobio samo četiri dana nakon uvjerljive, 7:0 pobjede protiv Lihtenštajna u kvalifikacijama za EURO 2024. godine

Arnar Vidarsson (45) više nije izbornik nogometne reprezentacije Islanda. Reprezentaciju je preuzeo krajem prosinca 2020. godine, a sad je dobio otkaz i to nakon što je protiv Lihtenštajna u kvalifikacijama za EURO sljedeće godine slavio čak 7:0.

No, Vidarssonu su presudili očajno loši rezultati od ranije, ukupno je reprezentaciju vodio 31 put, 12 utakmica je izgubio, 13 puta je remizirao te slavio na tek šest utakmica!

'Ovo je teška odluka, ali je smatramo potrebnom i ispravnom. Arnar je napravio mnogo dobrih stvari ​i zaslužuje pohvalu za svoj rad, koji je često obavljao u izazovnim situacijama. Međutim, sada krećemo u pronalaženje njegovog nasljednika kako bismo započeli pripreme za sljedeće utakmice momčadi koje će se održati ovog ljeta', kazala je predsjednica KSI-a Vanda Sigurgeirsdottir.

Vidarsson je prije preuzimanja seniorske reprezentacije vodio islandsku U-21 reprezentaciju, Lokeren te Cercle Brugge.

Island nakon prva dva kola kvalifikacija za EP 2024. godine ima tri boda u skupini J. Startao je porazom 3:0 od BiH te već spomenutom pobjedom 7:0 protiv Lihtenštajna.

Na vrhu je Portugal sa šest bodova, Slovačka ima četiri boda, a Bosna i Hercegovina tri. Luksemburg ima bod, a Lihtenštajn je izgubio obje utakmice.