zaslužio je svaki euro

Otkriveno koliko je milijuna eura Luka Modrić zaradio u karijeri; cifra je nevjerojatna...

30.03.2023 u 21:19

Bionic
Reading

Profesionalna karijera Luke Modrića (37) traje od 2003. godine i do danas je kapetan hrvatske nogometne reprezentacije na klupskoj razini osvojio sve što se osvojiti moglo. Samo je s Real Madridom, u kojem je od ljeta 2012. godine, osvojio 22 trofeja od toga pet Liga prvaka

Kao igrač zagrebačkog Dinama Luka Modrić je na početku karijere bio na posudbi u Zrinjskom iz Mostara te u zaprešićkom Interu, potom je za 'modre' odigrao 130 utakmica te 2008. godine za 21 milijun eura prešao u Tottenham. U Londonu je proveo četiri sezone (160 utakmica, 17 golova) te u ljeto 2012. godine za 30 milijuna eura otišao u madridski Real. U kojem je do današnjih dana.

Portal Capology, koji se bavi financijama u nogometu, objavio je koliko je Luka Modrić do sada zaradio u karijeri. Prema njihovim podacima Modrić je u Realu isprva zarađivao nešto više od osam milijuna eura, a aktualni ugovor koji mu završava krajem lipnja ove godine donosi mu čak 21,880.000 eura na godinu!

Ukupno će Luka Modrić u karijeri, prema izračunu Capologyja, na završetku ove sezone zaraditi nestvarnih 140,325,949 eura!

Jasno da je kapetan 'vatrenih' svaki ovaj euro zaslužio svojim igrama, posebice posljednjih 11 sezona u Real Madridu, no taj bi se iznos još i dodatno mogao povećati. Naime, Modriću je saudijski Al Nassr, za kojeg nastupa i Cristiano Ronaldo, nedavno ponudio ugovor na dvije i pol godine uz plaću od čak 40 milijuna eura po sezoni! A čelni ljudi Real Madrida još mu nisu ponudili novi ugovor...