KLADITE SE PAMETNO

Man. Utd i Liverpool pripremaju novi spektakl?

13.01.2013 u 11:43

Bionic
Reading

Veliki derbi Premijer lige je pred nama. Manchester United dočekuje Liverpool u nadi da će pobjeći gradskim rivalima na osam ili čak deset bodova, pošto City ima teško gostovanje kod Arsenala

No oprezni su u taboru Uniteda jer ako ih je išta povijest naučila, tada je to da Liverpool nikad ne smiješ otpisati. Naravno, već dugo vremena Liverpool ne liči na klub koji bi ozbiljnije mogao napasti titulu, ali uvijek je nezgodan kad dođu derbi utakmice. United ima sedam bodova prednosti i nadaju se kako će današnjom pobjedom možda tu prednost i povećati. Sedam od posljednjih osam dvoboja ova dva kluba na Old Traffordu otišlo j na stranu današnjeg domaćina. Početkom ove sezone United je slavio kod Liverpoola u dosta kontroverznoj utakmici, u kojoj smo vidjeli crveni karton i tri pogotka, od kojih je drugi Unitedov bio iz upitnog jedanaesterca. No kako god bilo ove utakmice su uvijek bile nešto posebno pa tako isti poseban scenarij možemo očekivati i danas. Utakmicu sudi Howard Webb, kako se čini trenutno jedini čovjek koji može odraditi posao kako treba.

'Derbi utakmice su uvijek zeznute, uvijek su bile i bit će', započeo je Sir Alex press konferenciju tim riječima.

'Bio bih jako sretan kad bi pobijedili makar igrali dosta loše, toliko mi znači ta pobjeda. Nadam se da ćemo slaviti, s obzirom na to u kakvoj smo formi i da je stanje uma dosta čisto i ispravno, mislim da imamo dobru šansu danas. No kako sam i rekao, u ovim utakmicama treba biti dodatno oprezan, nikad ne znaš kako će one završiti i što se može dogoditi', završio je strateg Crvenih vragova, Sir Alex Ferguson.

Ferguson je u jednom trenutku spomenuo kako bi Rooney ipak mogao zaigrati, no tada su sve demantirali iz kluba i Rooney bi trebao biti spreman za sljedeću utakmicu FA kupa. Osim njega, Jones je upitan, a Nani i Anderson su se tek vratili treninzima.

Liverpool je trenutno na osmom mjestu u ligi, daleko od Europe, daleko od Lige prvaka, a bome još dalje od titule prvaka Engleske. No to ne zabrinjava menadžera Rodgersa koji kako i dalje ponavlja "gradi za budućnost". Rodgers ne odustaje od svog stila igre, u kojem preferira tri napadača i tri vezna igrača, znači dosta otvoren i napadački sistem. Danas će možda biti nešto oprezniji, no uz pojačanje u vidu Sturridgea mislimo kako je bivši sudionik ovih derbija odlučan napraviti dobar rezultat na ovom gostovanju. Posljednji neriješeni rezultat između Uniteda i Liverpoola na Old Traffordu dogodio se daleke 2000. godine, tako da i danas možemo očekivati otvoren i dinamičan nogomet u kojem će obje strane ići na pobjedu.

'Mi smo dobili sedam od devet posljednjih utakmica, pa tako ulazimo u ovaj derbi s izrazito napadačkim mentalitetom, pobjedničkim da tako kažem. U našem prvom ogledu mi smo bili bolja momčad ali smo na kraju izgubili. Sad dolazimo puni samopouzdanja i želimo napraviti dobar rezultat na Old Traffordu', izjavio je menadžer Rodgers.

Liverpool će biti bez dugo ozlijeđenih Kellyja i Borinija, a njima na listi ozlijeđenih igrača pridružio se i bek Jose Enrique. Svi ostali igrači su spremni za današnji nastup u derbiju.

Pred nama je veliki derbi, ne toliko prema trenutnim pozicijama nego po velikom i starom rivalstvu. I ove godine oni će nam ponuditi sigurno zanimljive okršaje stare garde Giggsa i Scholesa s jedne strane i Gerrarda s druge. Također će biti zanimljivo vidjeti tko će biti bolji između dvojice vodećih strijelaca Premijer lige. Van Persie ima na kontu 16 pogodaka i dobra je opcija za današnjeg strijelca, dok je Suarez iza njega s 15 pogodaka.

Prognoza
Man. Utd - Liverpool, više od 2,5 gola

Bez obzira na moguće simpatija spram nekoga, kroz prizmu klađenja najrealnijim se čini utakmica s više od 2,5 gola. United je prvi na tablici, a na prvom mjestu drže ih dvije stvari. Prva je lakoća preokreta koju su ove sezone demonstrirali više puta. Protivnici su znali voditi i s 2:0, no United bi se vratio u utakmicu i na kraju slavio. Drugi razlog njihove dominacije je Robin van Persie. On je u 18 utakmica, koliko ih je odigrao ove sezone u ligi, postigao fenomenalnih 16 pogodaka i prvi je strijelac Premijer lige. Van Persie je označen od strane Roberta Mancinija kao najveći Unitedov adut u borbi za titulu. Sad kad nema Rooneyja još će više lopti ići na njega i biti će još opasniji u završnici. Liverpool je u dobroj formi to ne treba zanemariti, Suarez ima 15 pogodaka na svom kontu, a poznato je kako Gerrard redovito trese mrežu u ovom derbiju. Igraju otvoreno i napadački, tražit će pogodak, a ako Urugvajac bude imao svoj dan, pronaći će ga sigurno. Međusobni omjeri također idu u prilog ovome, od posljednjih 11 međusobnih utakmica, njih osam je prošlo kao oklada "oba daju gol i 3+" pa bi slično moglo biti i danas. Osim ovoga preporuka je odigrati za manji ulog "crveni karton" ili pak da će biti jedanaesterac, s obzirom na to da sudi "Unitedov čovjek" gospodin Howard Webb.

Sve najave današnjih utakmica i prognoza pročitajte na dvoznak.com, adresi za pametno klađenje.