DEBAKL U RIJADU

Luki Modriću neće biti ugodno otvoriti novine ovog ponedjeljka; Marca ga nije štedjela

16.01.2023 u 07:39

Bionic
Reading

Nogometaši Barcelone rekordni 14. put postali su pobjednici španjolskog Superkupa nakon što su u finalu u Rijadu na stadionu Kralja Fahda pred 60.000 gledatelja pobijedili Real Madrid sa 3:1

Barca je posve zasluženo slavila, bila je dominantna i da Real na vratima nije imao raspoloženog Thibauta Courtoisa poraz aktualnog europskog prvaka je mogao biti i uvjerljiviji.

Katalonci su poveli u 33. minuti. Ousmane Dembele je s desnog krila uposlio Roberta Lewandowskog koji je odmah proigrao do Gavija, a ovaj lijepo zabio za 1:0. U samoj završnici prvog dijela Lewandowski je povisio na 2:0.

Bila je to sjajna kontra Katalonaca, Gavi je ovoga puta bio asistent, a poljski napadač strijelac.

Odličnu priliku na otvaranju drugog dijela imao je i Dembele koji je izašao sam ispred belgijskog vratara, no Courtois je sjajno reagirao. Sve dvojbe oko pitanja pobjednika Barcelona je razriješila u 69. minuti kada je Pedri na Gavijevu asistenciju zabio za 3:0.

Kako je igrao Real možda i najbolje oslikava podatak da je prvi udarac u okvir suparničkog gola uputio u 70. minuti, pucao je Toni Kroos, ali je Marc-Andre ter Stegen bio spreman i lagano je obranio.

U posljednjim trenucima susreta Karim Benzema je smanjio na 3:1.

Kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić za Real je igrao do 65. minute kada ga je zamijenio Daniel Ceballos.

Nažalost, Modriću u Rijadu nije išlo kako smo od njega navikli. A primjetili su to i novinari Marce, koji su ovako opisali njegovu igru.

'Fizički je iscrpljen. On je igrač na kojem se vide najveće posljedice nastupa na Svjetskom prvenstvu u Katru. Uopče nije sudjelovao u igri. Pokušao se približiti napadačima, ali je to učinio zbog problema svoje momčadi da izađe iz svog dijela terena'.