svi žele Haalanda

Lukavi trik menadžera najboljeg mladog nogometaša na svijetu koji uskoro ipak mijenja klub; nastala je pomutnja među velikanima, a zna se i koju plaću traži

22.02.2021 u 11:59

Bionic
Reading

Norvežanin Erling Haaland najtraženiji je mladi nogometaš na svijetu, a prema zadnjim informacijama nije nemoguće da uskoro napusti Borussiju Dortmund

Od dana kada je Erling Haaland iz RB Salzburga prešao u Borussiju iz Dortmunda ruši sve moguće rekorde. Podatak kako je zabio 43 gola na 43 utakmice u Bundeslige svakako je zastrašujući i praktički nema kluba u Europi, među velikanima koji mogu platiti koliko treba, koji će napraviti sve da ga dovede.

Podatak kako je Haaland, najbolji mladi nogometaš na svijetu, u srpnju proslavio tek 20. rođendan, te kako tek sada dolazi u najbolje igračke godine, dovoljan je mamac za moćne klubove. A njegov menadžer Mino Raiola kada ga je dovodio u Dortmund, mislio je na sve i čini se kako već radi na novom transferu.

Ukratko, jedan detalj bi mogao biti presudan da Haaland puno ranije napusti Borussiju Dortmund, a svi će jako dobro zaraditi.

Ukratko, doznaje se kako se Raiola osigurao da Haaland već u ljeto može početi pregovore s novim klubovima, a ljudi iz kluba pristali su na to. Taj ključni detalj u ugovoru govori kako će čelnici kluba u tom slučaju izbaciti otkupnu klauzulu iz ugovora koja iznosi 80 milijuna eura. Ta informacija izazvala je pomutnju među velikanima iako nije poznato koliko bi trebali platiti. Procjene su minimalno 150 milijuna eura...

Kada se uz sve to spomene kako je klub iz Dortmunda u financijskoj krizi, te kako ne stoje najbolje na ljestvici gdje trenutačno drže šesto mjesto (zaostaju 13 bodova za vodećim Bayernom), lako je moguće da Haaland za nekoliko mjeseci promjeni klub.

Uz sve to doznaje se kako su Haaland i njegov menadžer Raiola iznijeli svoje želje. Traže 5-godišnji ugovor vrijedan čak 90 milijuna eura i klub koji je spreman to platiti može početi pregovore s Borussijom iz Dortmunda.

Od prije je poznato kako otkupna klauzula iz ugovora iznosi 80 milijuna eura, ali ona vrijedi tek od ljeta 2022. No, zato je Raiola u ugovor ubacio detalj koji sve mijenja, a to znači da otkupna klauzula za Haalanda može biti puno veća. Lukavi trik iskusnog menadžera Raiole ovog puta bi mogao biti pravi bingo. Borussia Dortmund je u financijskoj krizi, a ugovor kakav Haaland želi sigurno mu ne mogu ponuditi.

  • +6
Sevilla - Borussia Dortmund, osmina finala Lige prvaka, 2020/21. Izvor: EPA / Autor: Julio Munoz