agÜero odlazi iz cityja

Pep Guardiola na popisu kandidata ima petoricu napadača; zna se tko mu je najveća želja, ali i ostala četvorica svjetske su klase

09.02.2021 u 13:17

Bionic
Reading

Nogometaši Manchester Cityja korak po korak približavaju se naslovu engleskog prvaka. Naravno, daleko je još do slavlja 'građana', ali momčad Pepa Guardiole u seriji je od 14 uzastopnih pobjeda u svim natjecanjima, što znači da su 'plavci' uhvatili željenu formu. Gradski suparnik, United, na drugom mjestu, uz utakmicu više, ima pet bodova manje

Pep Guardiola od 2016. godine sjedi na klupi Manchester Cityja. Ni u jednom klubu nije 'izdržao' toliko dugo, a s obzirom na to da je produžio ugovor s 'plavcima' do 2023. godine, čini se da će mu to biti i rekordni staž u trenerskoj karijeri.

U dosadašnjem Guardiolinom mandatu, Manchester City je osvojio dva naslova engleskog prvaka, jedan FA kup, tri League kupa... No, u Ligi prvaka još se čeka iskorak.

Ove sezone, City je na dobrom putu da stigne do još jednog naslova najboljeg u Engleskoj, dok za najboljeg u Europi, prvo treba preskočiti Borussiju iz Mönchengladbacha. A potom i još tri suparnika.

Guardiola, posložen kakav jest, već sada stvara planove, to jest popis želja za iduću sezonu. A jedno od mjesta na kojima će tražiti pojačanja jest i u napadu. Naime, nakon jednog desetljeća, Etihad će napustiti Sergio Agüero, koji je za 'plavce' odigrao 379 utakmica i zabio 256 golova, te pridodao 73 asistencije.

Agüero je ove sezone odigrao tek pet prvenstvenih utakmica, jer prednost su imali Raheem Sterling, Riyad Mahrez, Gabriel Jesus pa i Ferran Torres.

Argentincu se to nije dopalo, i logično je da je odbio produžiti ugovor, jer sa svoje 32 godine još može igrati ozbiljan nogomet. Prema nekim najavama, izgledno je da će se vratiti u španjolsku La Ligu.

No, Pep Guardiola ne očajava, već je sastavio popis igrača od kojih bi jedan trebao popuniti to mjesto.

Prvi na listi, naravno, je Lionel Messi. Iako se oko njega vrti i PSG, ukoliko ovaj Argentinac napusti Barcelonu, nije isključeno, zbog obostranih simpatija, da se Messi preseli k bivšem treneru.

Svjestan da taj posao neće moći tek tako realizirati, Guardiola je ipak pronašao još četiri pričuvna rješenja. S time da su i to igrači iz 'najvišeg nogometnog razreda', a to su: Lautaro Martinez, Romelu Lukaku, Erling Haaland i Danny Ings.