NOGOMETNI SUPERMAN

[FOTO] Kakav je ovo stroj za golove; uvjerljivo gazi rekorde u Ligi prvaka, a sjajne Messijeve brojke u usporedbi s njime postaju smiješne

18.02.2021 u 10:53

Bionic
Reading

U prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka Borussia Dortmund je kod Seville slavila 3:2, a susret je obilježio norveški napadač Erling Haaland (20) koji je domaćinu zabio dva gola te postavio neke nove rekorde

Klinci rasturaju u Ligi prvaka. U utorak je Kylian Mbappe hat-trickom pokopao Barcelonu na Camp Nou, a Ligu prvaka u srijedu je obilježio Erling Haaland. Norveški napadač lakoćom zabija u najjačem kluipskom natjecanju i u svakom susretu dohvati neki rekord.

Nakon što je prethodno postao igrač koji je najbrže došao do pet pa do deset pogodaka u Ligi prvaka, sada je prvi kojem je za 17 pogodaka trebalo tek 13 utakmica, a protiv Seville je zabio dva pa je tako došao do 18 golova.

To nije sve! Norveško čudo je u dresu Borussije Dortmund zabilo deset pogodaka u Ligi prvaka (ostale u RB Salzburgu) za što mu je trebalo tek sedam utakmica, a to je najbrže da je netko u nekoj momčadi došao do dvoznamenkastog broja golova u ovom natjecanju.

Za usporedbu prijašnjem rekorderu nizozemskom napadaču Royju Makaayju za deset je golova trebalo deset utakmica dok je igrao za Bayern (2003-2004.).

  • +6
Norveški napadač Erling Haaland Izvor: EPA / Autor: Julio Munoz

'Bilo je dobro. Nije u redu ispustiti dva gola prednosti, ali dobro je zabiti tri pogotka u gostima. Imali smo dobar plan. Puno sam pričao s trenerom, rekao je da će to biti moja utakmica, kako ću dobiti svoje šanse i jesam. Važna je pobjeda, bilo je lijepo slaviti u Španjolskoj', izjavio je Haaland.

Haalandove brojke u Ligi prvaka izgledaju strašno. U njegovim godinama (20), Robert Lewandowski i Luis Suarez nisu ni igrali u tome natjecanju, Lionel Messi je bio na prosjeku 0,47 golova po utakmici , današnja zvijezda Kylian Mbappe je na 0,67, a Norvežanin na čudesnih 1,64 gola po utakmici.

Ovaj snažni napadač s 18 pogodaka već je ušao na listu 100 najboljih golgetera Lige prvaka svih vremena, a norveški rekorder Ole Gunnar Solskjaer u tom natjecanju bježi mu za dva gola.