pomeo konkurenciju

Luka Modrić uvjerljivo slavio: Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije proglašen najtalentiranijim sportašem na svijetu

21.03.2020 u 13:04

Bionic
Reading

Marca je provela anketu o najtalentiranijim sportašima na svijetu, a Luka Modrić je uvjerljivo slavio među 34-godišnjacima

Pandemija koronavirusa prekinula je većinu sportskih natjecanja diljem svijeta, a brojni navijači željni sporta se zabavljaju na razne načine. Zabavu im nastoje ponuditi i klubovi i mediji koji prate sport. Tako su primjerice neki klubovi iz Hrvatski Telekom Prve lige odigrali na društvenim mrežama utakmice u popularnoj igri križić-kružić, a španjolska Marca je zabavu čitateljima ponudila u vidu ankete.

Tražili su najtalentiranije sportaše na svijetu i to u dobi od 18 do 35 godina, a u kategoriji 34-godišnjaka uvjerljivo je slavio kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić. U anketi koju je ispunilo preko 50.000 ljudi Modrić je pobijedio s čak 62 posto glasova. Pobjedu je odnio ispred Stana Wawrinke koji je imao 15 posto glasova i bio na drugom mjestu.

U kategoriji 18-godišnjaka je pobijedio košarkaš Usman Garuba s 43 posto glasova, dok je u najstarijoj, onoj 35-godišnjaka uvjerljivo slavio LeBron James koji je s 55 posto glasova pobijedio Cristiana Ronalda koji je osvojio 29 posto i Lewisa Hamiltona koji je imao 11 posto glasova.

Zanimljivo, iako je u kategoriji 21-godišnjaka bio Kylian Mbappé, on nije pobijedio u Marcinoj anketi. Sjajni francuski nogometaš je osvojio 37 posto glasova, ali pobjedu je odnio nevjerojatni slovenski košarkaš Luka Dončić za kojeg je glasalo 59 posto čitatelja.