KATALONCI DOZNAJU

Barcelona ostaje bez ključnih igrača; odlaze u 'dream team' kakav još nije viđen, a pridružuje im se i Luka Modrić

19.03.2020 u 09:01

Bionic
Reading

Dok sve nogometne lige u Europi miruju zbog epidemije koronavirusa u nekim klubovima polako se slažu križaljke za sezone koje dolaze. Tako je procurilo što bi se moglo dogoditi s ponosom Katalonije – Barcelonom

Tako su novinari bliski nogometnom gigantu Barceloni doznali kako se u sljedeće dvije godine očekuju jako, jako velike promjene kada je udarna momčad u pitanju.

Jasno, jedan od razloga su i godine ključnih igrača kao što su Lionel Messi, Gerard Pique, Luis Suarez i Sergio Busquets i već se može vidjeti, po prilici koju su neki mladi igrači dobili, kako je polako počela tzv. smjena generacije.

Pitanje je koliko Messi, koji će u lipnju proslaviti 33. rođendan, može biti tvorac uspjeha i glavni igrač.

>>> Cristiano Ronaldo odbio Juventus; sve je već dogovorio s novim klubom u kojem će igrati i Luka Modrić

Tako primjerice novinar Mundo Deportiva doznaje kako bio upravo trio Pique, Suarez & Busquets – kojima igrači nisu zadovoljni u zadnje vrijeme – već u zimskom prijelaznom roku 2021. mogao napustiti Camp Nou, a kao njihova nova destinacija spominje se sve agilnima američka MLS liga tj. novi klub Inter Miami u kojem je jedan od vlansika legendarni nogometaš David Beckham koji je navodno već sve dogovorio s iskusnim stoperom Piqueom (33) i urugvajskim napadačem Suarezom (33) za kojem navijače Barce neće plakati jer je prečesto ozlijeđen.

Od prije je poznato kako se visoko na listi želja igrača koje planira dovesti nalazi 34-godišnji Luka Modrić kojem 2021. ističe ugovor s Realom, a nije nemoguće da im se uskoro pridruži i 35-godišnji Cristiano Ronaldo koji je odbio produženje ugovora s Juventusom.

Ako je sve ovo istina i ako se zaista svi spomenuti transferi ostvare, nema sumnje kako će Inter Miami posložiti pravi Dream Team, barem na papiru jer jasno je kako je većina igrača koje Beckham želi ušla u ozbiljne godine i pitanje je koliko je još dobrih sezona pred njima.