EHF Europska liga

Loš dan za hrvatske predstavnike; Poreč i Sesvete poraženi u kvalifikacijama, Hrvatsku će u drugom kolu predstavljati Nexe

04.09.2021 u 20:52

Bionic
Reading

Rukometaši Poreča i Sesvete nisu uspjeli izboriti mjesto u drugom kolu kvalifikacija za EHF Europsku ligu

Rukometaši Poreča nisu uspjeli izboriti mjesto u drugom kolu kvalifikacija za EHF Europsku ligu, nakon što su i u drugom dvoboju s islandskim Valurom doživjeli poraz 21:22 (12:7). Obje su utakmice odigrane u Poreču, a u prvoj, odigranoj u petak, Valur je slavio sa 24:20.

Poreč je u drugom dvoboju bio bolji nego u prvoj utakmici te je nakon prvog poluvremena hrvatska momčad čak imala pet pogodaka prednosti koji bi joj donijeli plasman u drugo kolo, ali su Islanđani u drugom poluvremenu napravili preokret i došli do pobjede.

Najbolji strijelac Poreča bio je Tomislav Bošnjak sa sedam pogodaka, a po četiri su postigli Arman Ikanović i Matija Radaković. Islanđane je s devet golova predvodio Magnus Magnusson.

I Sesvete uvjerljivo izgubile

Rukometaši Sesveta doživjeli su još jedan uvjerljiv poraz u srazu s poljskim klubom Azoty-Pulawy, koji je nakon trijumfa 29:21 u prvoj utakmici prvog kola kvalifikacija za EHF Europsku ligu slavio i u uzvratu odigranom u subotu u Sesvetama, a na kraju je bilo 37:25 (20:11) za goste.

Danijel Vušić je s pet pogodaka bio najbolji strijelac Sesveta, a četiri pogotka postigao je Darko Krndelj. Poljsku momčad je s osam golova predvodio Andrij Akimenko.

Sesvete su se tako pridružile Poreču koji je u dvije utakmice odigrane u porečkoj Žatiki poražen od islandskog Valura s ukupnih 44:39.

U drugom kolu kvalifikacija Hrvatsku će predstavljati našički Nexe koji je prošle godine, u inauguralnom izdanju ovog natjecanja, igrao u grupnoj fazi te u osmini finala ispao od njemačkog Rhein-Neckar Loewena.