PPD Zagreb ipak u završnici

Veselin Vujović poludio kada je čuo da će s Vardarom biti izbačen iz Final Foura SEHA lige; slavni trener nije skrivao što misli o cijeloj situaciji

02.09.2021 u 13:52

Bionic
Reading

Vardar je izbačen sa zavšrnice SEHA lige, a umjesto njega će tamo igrati PPD Zagreb

Rukometaši PPD Zagreba su u utorak pobijedili Vardar s 25:22 u uzvratnoj utakmici četvrtfinala SEHA lige, ali to im nije bilo dovoljno zaprolazak u zavšrni turnir u kojem su najbolje četiri ekipe. Kako je Vardar u prvoj utakmici slavio s 24:20, tako je s golom više otišao u Final Four.

Tamo se pak nije dugo zadržao jer je i prije početka završnice izbačen iz natjecanja. Razlog izbacivanja je pozitivan test na koronavirus u redovima Vardara. Na testiranju u Zagrebu vratar Vardara Borko Ristovski je bio pozitivan, pa je odlučeno da on i svi s kojima je bio u kontaktu moraju u izolaciju.

'Nakon interne rasprave, Izvršni odbor provjerio je dokumente i preporuke i složio se s visokom odgovornošću i sviješću da ne može ugroziti natjecanje i zdravlje svih sudionika', priopćila je SEHA liga.

Tako je PPD Zagreb ipak upao na završni turnir u Zadru gdje će igrati protiv bjeloruskog Meškova koji je radio pritisak na SEHA ligu da se Vardar ostavi u natjecanju, pa čak i prijetio da neće izaći na teren u Zadru ako se Vardaru zabrani nastup, ali nije im supjelo.

Ubrzo je stigla i reakcija od trenera Vardara Veselina Vujovića koji je poludio kada je čuo odluku SEHA lige.

'Kakva sramota. Kažu da je pozitivan samo Borko, dok za sedmoricu igrača nije prošlo 14 dana od druge doze cjepiva pa su kritični. Htjeli smo ponoviti test, ali nam nisu dali. Svi imamo PCR testove, tražili smo da ih ponovno naprave. Htio sam ići i s 11 igrača koji imaju potvrdu o cijepljenju, ali nam nisu dozvolili', rekao je bijesni Vujović.