Veliki preokret

PPD Zagreb se čudom spasio od ispadanja sa Final Foura; SEHA liga izbacila Vardar i tako pomogla hrvatskom prvaku

01.09.2021 u 21:09

Bionic
Reading

SEHA liga je izbacila Vardar s Final Foura, a umjesto njega je u zavšrnicu upao PPD Zagreb

PPD Zagreb je izgubio od Vardara i tako po prvi puta u 10 godina ostao bez Final Foura regionalne SEHA lige. Ili se barem tako činilo. Ipak, Zagrebaše je spasila korona pa će tako Vardar po prvi puta u povijesti ispasti iz završnice SEHA lige, a umjesto njega će upasti PPD Zagreb.

Izvršni odbor SEHA lige se hitno sastao i odlučio kako će Vardar izbaciti sa završnice u Zadru, a razlog toga je pozitivan test na Covid u redovima makedonskog sastava. Rukometaši Vardara su pozitivni na testu koji je odrađen uoči suseta s PPD-om u Zagrebu, a kako su u SEHA-i odlučili izbaciti Vardar, na njegovo mjesto dolaze Zagrepčani.

'Nakon interne rasprave, Izvršni odbor provjerio je dokumente i preporuke i složio se s visokom odgovornošću i sviješću da ne može ugroziti natjecanje i zdravlje svih sudionika', priopćila je SEHA liga.

Zagreb će tako u petak od 18 sati igrati protiv Meškova, dok će u drugom polufinalu od 20:30 snage odmjeriti Veszprem i Motor Zaporožje. Još se čekaju reakcije iz Vardara koji sigurno neće biti sretan ovim raspletom.