VELIKI ULOZI

'Lokosi' ispisuju povijest hrvatskog nogometa, a momčad pršti od optimizma: Nitko u cijeloj ligi nema atmosferu u svlačionici kao mi

24.07.2020 u 09:47

Bionic
Reading

Lokomotiva proživljava najljepše nogometne trenutke u svojoj povijesti, pred društvom s Kajzerice su dvije velike utakmice, a svlačionica puca od optimizma

'Lokose' za tjedan dana (1. kolovoza, 20.30) na Šubićevcu očekuje finale Kupa protiv Rijeke i to im je prilika da osvoje prvi trofej u domaćim natjecanjima te postanu šesti hrvatski klub kojem je to uspjelo.

No prije toga, ovog vikenda (subota, 21.05 , Arenasport 3), sastav koji uspješno vodi Goran Tomić, očekuje jednako važan prvenstveni dvoboj u sklopu zadnjeg kola Hrvatski Telekom Prve lige u Gradskom vrtu protiv Osijeka.

Ulog je velik, drugo mjesto u prvenstvu i kvalifikacije za Ligu prvaka, što znači atraktivnije suparnike i više novca u klupskoj blagajni. 'Lokosima' igra samo pobjeda, a bez obzira što domaćin na svojem terenu ne zna za poraz već 25 utakmica, u redovima prvoligaša s Kajzerice optimizma ne nedostaje. S pravom, mnogi stručnjaci smatraju da dečki zagrebačkog prvoligaša trenutačno igraju najbolji nogomet.

'Ovo su dva velika finala za nas. To nam je nagrada za sve što smo napravili u ovoj sezoni. Atmosfera u ekipi je sjajna, svi jedva čekamo doći na trening i to je naš najveći forte, svi uživamo u treninzima i zajedničkim druženjima. Mislim da nitko u ligi nema atmosferu u svlačionici kao mi', izjavio je vratar Lokomotive Ivo Grbić te dodao:

  • +4
Lokomotiva - Gorica, 35. kolo HT Prve lige, 2019/20. Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic/PIXSELL

'Svaka čast Osijeku, dvije godine nije poražen u Gradskom vrtu no dat ćemo sve od sebe da ih pobijedimo i plasiramo se u Ligu prvaka. Odlična smo ekipa i svi vjerujemo u našu pobjedu! Ne razmišljamo i ne kalkuliramo o konačnom poretku, hoćemo li završiti drugi, treći ili četvrti. Imamo tu utakmicu u Osijeku gdje mislimo da ćemo imati svoje šanse. I mi i Osijek trebamo pobjedu. Dat ćemo sve od sebe da pobjedu i ostvarimo!'

Jedan od najjačih aduta 'lokosa' je napadač Mario Budimir.

'Biti će borbena i tvrda utakmica. Ulog je velik, i nama i njima igra samo pobjeda. Spremni smo za takvo iskušenje, pokazali smo ove sezone da možemo sa svakim ravnopravon igrati. Sad smo došli do kraja i siguran sam da možemo dobro izgledati u Gradskom vrtu', poručio je ovaj golgeter pa napomenuo:

'Ne osjećamo pritisak, uživamo i veselimo se dvobojima. Da je netko najavio ovakav rasplet nakon prva tri kola, kada smo imali 3 poraza uz 0:7 gol razliku, vjerujem da bi ga poslali na liječenje. Lokomotiva ima uvjerljivo najmanji proračun od prvih pet klubova u ligi, a osigurali smo plasman u Europu par kola prije kraja. Potvrdili smo da znamo igrati, dobra smo momčad i zaslužujemo biti tu gdje jesmo!'

Nogomet se vratio na MAXtv! Napokon opet možemo uživati u nogometu s domaćih terena uz Arenasport kanale. Sada je pravo vrijeme da odaberete MAXtv, zbog vrhunske slike u HD kvaliteti. Ponudu potražite na hrvatskitelekom.hr.

HT Prvu ligu možete gledati i u dresu omiljenog kluba koji vam poklanja Hrvatski Telekom, a kako do dresa možete pročitati OVDJE.

Najvažnije da se nogomet vratio. Podsjećamo, sve utakmice Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.