BIT ĆE TU JOŠ SVEGA

Osijek kipti od bijesa; iz Gradskog vrta uputili oštre riječi prema glavnim ljudima HNS-a: Ovo je sramota, to nam radite prije povijesne utakmice...

23.07.2020 u 18:12

Bionic
Reading

Hrvatski nogometni savez jednom od svojih odluka razočarao je pojedine hrvatske klubove (ponajviše Osijek), ali i one koji su se nadali pogledati uživo finale Kupa Hrvatske između Rijeke i Lokomotive

Prije par dana Savez je donio odluku kako će se sva neodigrana natjecanja pod okriljem HNS-a igrati bez gledatelja, a svoju odluku potvrdio je u četvrtak Izvršni odbor što je razočaralo pojedine klubove.

Naime, u HT Prvoj ligi ostalo je za odigrati još jedno kolo, a jedna utakmica privlači veliku pozornost, jer u Gradskom vrtu igraju Osijek i Lokomotiva te pobjednik osvaja drugu poziciju i dobiva priliku igrati u kvalifikacijama Lige prvaka (u slučaju remija, Rijeka može pobjedom protiv Istre 1961 do drugog mjesta). Ne treba ni govoriti koliko bi Osijeku značio navijački huk s tribina bez obzira što kod kuće ne zna za poraz 25 utakmica u nizu.

Isto tako je i Rijeci, koja dočekuje Istru 1961 i trebaju joj tri boda, a momčad s Rujevice bit će bez navijačke pomoći i u finalu Kupa u dvoboju s Lokomotivom u Šibeniku (1. kolovoza). Šubićevac se uzalud šminkao, jer na stadionu neće biti gledatelja pa ispada da se finale slobodno može igrati i na nekoj livadi.

Podsjećamo, Stožeri civilne zaštite nekoliko puta su naglasili kako navijači na stadione mogu dolaziti prema već važećim propisima, smatralo se kako će HNS svoju odluku ipak promijeniti, ali glavni ljudi hrvatskog nogometa ipak su rekli 'ne' gledateljima zbog situacije s koronavirusom.

  • +17
Varaždin - Osijek (HT Prva liga, 35. kolo) Izvor: Cropix / Autor: Zeljko Hajdinjak / CROPIX

'Sramotna odluka HNS-a! Ne mogu drukčije to prokomentirati. Ovo je teško razumljivo i prihvatljivo, posebice nakon posve jasnog i neupitnog očitovanja Stožera civilne zaštite da nema prepreka za igranje pred publikom. Savez to nije želio uvažiti, tako da se u svemu očituju neki drugi interesi, po nama – nikako nogometni. Po tko zna koji puta koplja se lome na našem klubu', rekao je direktor Osijeka Igor Galić koji je dodao:

  • +3
Osijek - Rijeka, 32. kolo HT Prve lige, 2019/20. Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL

'Bili smo zakinuti suđenjem, a sada se suočavamo i s ovakvom situacijom da nam se navijačima zabranjuje dolazak na tribine u najvažnijoj, povijesnoj utakmici. Članovi Izvršnog odbora HNS-a stavljaju se iznad svega, iznad Stožera civilne zaštite i to baš sada, kada pada odluka tko će u kvalifikacije Lige prvaka. Našoj momčadi ne preostaje ništa drugo nego izdići se iznad svega, skupiti svu snagu, motiv i energiju kako bismo u subotu došli do velike pobjede.'