SVAtKO GLEDA SVOJE INTERESE

Liverpool u gadnim problemima zbog najveće zvijezde Mohameda Salaha; bijesni Jürgen Klopp cijelu situaciju nazvao 'katastrofom'

02.04.2020 u 07:55

Bionic
Reading

Trener Liverpoola Jürgen Klopp će sljedeće sezone biti na velikim mukama, jer bi bez svoje najveće zvijezde Mohameda Salaha (27) mogao biti čak četiri mjeseca

Klopp posljednjih tjedana nikako ne spava. Njegov Liverpool je bio pred naslovom engleskog prvaka nakon 30 godina čekanja, a onda se umiješala viša sila i nitko ne zna kako će se uopće završiti nogometna prvenstva i hoće li pojedine zemlje uopće proglasiti prvaka. To bi bila nepravda prema 'redsima' koji su ove sezone do pojave koronavirusa potukli konkurenciju u Premiershipu (25 bodova više od drugog Manchester Cityja).

No njemački strateg bijesan je i zbog nekih drugih stvari. Afrički kup nacija 2021. trebao se igrati u ljeto u Kamerunu, ali je pomaknut na siječanj i veljaču sljedeće godine zbog vremenskih uvjeta što je Klopp nazvao 'katastrofom'.

On će u to vrijeme, dok će trajati englesko prvenstvo, biti bez igrača koji sudjeluju na Afričkom kupu nacija - Senegalca Sadia Manea, Kamerunca Joela Mastipa, Gvinejca Nabyja Keite i naravno Egipćanina Mohameda Salaha.

No kod Salaha je situacija još gora, jer bi Egipćanin trebao igrati za reprezentaciju i na Olimpijskim igrama u Tokiju koje su prebačene za 2021.

  • +5
Liverpoolov nogometaš Mohamed Salah Izvor: EPA / Autor: RODRIGO JIMENEZ

Na Igrama igraju nogometaši do 23 godine te tri starija, a Egipatski savez je izrazio želju da u sastavu bude i 'egipatski faraon', kako Salahu tepaju u zemlji.

I Salah ima želju da pomogne mladim snagama u Tokiju, a to se nikako ne sviđa Kloppu koji bi tako zbog oba natjecanja na oko četiri mjeseca ostao bez najboljeg igrača kojeg Liverpool uz to skupo plaća.

'Salah je jedan od najboljih nogometaša na svijetu i svaki trener volio bi ga pozvati u momčad, i zato su mu naša vrata uvijek otvorena', poručio je egipatski izbornik do 23 godine Shawky Garib.