MIJENJAJU SE POVIJESNE KNJIGE

Lewis Hamilton ostvario jubilarnu pobjedu za Britance, ali i uzeo još jedan veličanstveni rekord od Michaela Schumachera

30.03.2021 u 11:58

Bionic
Reading

Prvenstvo Formule 1 započelo je pobjedom britanskog vozača Lewisa Hamiltona na VN Bahraina, a aktualni prvak uzeo je Michaelu Schumacheru još jedan rekord

Iako je Max Verstappen u bolidu Red Bulla dominirao na treninzima i kvalifikacijama na kraju se morao zadovoljiti drugim mjestom iza Mercedesa u kojem je sjedio Lewis Hamilton. To je čak 14. puta da je Nizozemac gledao u leđa Britancu.

Na VN Bahraina Hamilton je preoteo još jedan rekord od Michaela Schumachera. Britanski vozač već u svojim rukama ima najviše pobjeda, postolja i 'pole positiona' u najbržem oktanskom cirkusu, a od nedjelje je vlasnik i rekorda po broju odvoženih krugova kao vodeći vozač na stazi – 5126. Branitelj naslova tako je nadmašio Schumachera koji je s 5111 krugova bio dugo vremena prvi u toj statističkoj kategoriji.

  • +10
Formula 1, Velika nagrada Bahreina, 28.3.2021. Izvor: Profimedia / Autor: FREDERIC LE FLOC H / AFP / Profimedia

Inače, za Hamiltona je to prva pobjeda u prvoj utrci sezone od 2015., 75. u bolidu Mercedesa (96. ukupno), a to je i jubilarna 300-ta pobjeda nekog britanskog vozača u Formuli 1.

'Uživao sam u svakoj minuti vikenda iako sam znao da smo kao momčad iza njih po performansama – Red Bull je zasad odradio bolji posao. Zato je za nas ovo pravi rezultat jer nismo bili najbrži ovoga vikenda', rekao je.