Završio kao 16., ali...

Malo tko je to primijetio, ali Mick Schumacher je u debitanskoj utrci Formule 1 nadmašio slavnog oca i strica

29.03.2021 u 16:05

Bionic
Reading

VN Bahraina, prva utrka nove sezone Formule 1 neće ostati upamćena samo po sjajnoj borbi Lewisa Hamiltona i Maxa Verstappena u kojoj je za dlaku slavio Britanac, nego i po debiju sina Michaela Schumachera – Micka

Ne očekujte čuda! Tako bi se ukratko mogle sažeti izjave koje su dolazile iz momčadi Haasa u kojoj od ovog prvenstva vozi Mick Schumacher. Tamo su svi realni i očekuju da u svojoj prvoj sezoni mladi Nijemac prije svega stekne iskustvo koje ću mu pomoći u sljedećim godinama kada će možda imati na raspolaganju bolji bolid.

I na VN Bahraina nije se dogodilo ništa neočekivano, 22-godišnji Michaelov sin je u bolidu Haasa završio kao 16. Mick je debitirao devet godina nakon što je njegov otac odvozio zadnju utrku Formule 1, a on je treći Schumacher u 'oktanskom cirkusu', uz oca i strica.

I sada jedna zanimljivost! Mladi Schumi u prvoj utrci nadmašio je obojicu. Kako? Pa završio je utrku, a to u debitantskim nastupima u Formuli 1 nije uspjelo ni Michaelu ni Ralfu.

Podsjećamo, sedmerostruki prvak debitirao je u Jordanu na VN Belgije 1991. i nakon odličnog rezultata u kvalifikacijama (7.) utrku je završio već u prvom krugu.

Isti 'učinak' imao je Ralf 1997. u debiju na VN Australije koji je također bio u bolidu Jordana. Na stazi je bio tek jedan krug...