toliko ga obožavaju

Leo Messi će dobiti priznanje koje nije dobio niti jedan nogometaš u povijesti; ovo je najbolji način da mu se Argentina zahvali...

22.12.2022 u 10:45

Bionic
Reading

Osvajanjem Svjetskog prvenstva u Katru Leo Messi definitivno se upisao u nogometne besmrtnike. Bio je to trofej koji mu je nedostajao, a sad mu u rodnoj Argentini spremaju počast koju nije zaslužio niti jedan nogometaš u povijesti

Argentinski mediji javljaju kako tamošnja Središnja banka (BCRA) u dogovoru s Vladom najozbiljnije razmišlja o tome da lik Lea Messija tiska na novčanicama od 1000 pezoa (trenutna vrijednost zbog velike inflacije sad je nešto više od pet eura ili oko četrdeset kuna)!

Euforija se nakon osvajanja Svjetskog prvenstva u Argentini ne stišava, više od četiri milijuna navijača u Buenos Airesu dočekalo je reprezentativce na povratku iz Katra, dva je dana trajao totalni kaos, a svi sad žele odati počast najboljem igraču - Leu Messiju.

Ideja da portret Lea Messija, koji je sada za mnoge bolji i od legendarnog Diega Maradone, stave na novčanicu proizašla je iz svega što je on dosad napravio za argentinski nogomet, zaključno s osvajanjem Svjetskog prvenstva.

  • +13
Argentina nogometna reprezentacija, SP u nogometu, slavlje Izvor: EPA / Autor: FRIEDEMANN VOGEL