ANKETA

Pep Guardiola upleo se u raspravu tko je najbolji svih vremena: Pele, Maradona, Di Stefano? Za mene postoji samo jedan...

Bionic
Reading

Zbog svega što je učinio u posljednjih 17, 18 godina njegov značaj za nogomet je ogroman. Titula prvaka svijeta je samo šlag na njegovoj karijeri. Bez obzira na osvojeni naslov svjetskog prvaka ili ne, meni je on najbolji svih vremena, rekao je Pep Guardiola

Nakon što je vodio Argentinu do trećeg svjetskog naslova u povijesti, a time je osvojio svoj prvi trofej svjetskog prvaka, mnogi su spremni reći da je Leo Messi sada uistinu najbolji ikada.

'Svatko ima svoje mišljenje, a dajem puno pravo onima koji kažu da je najbolji Pele ili Maradona ili Di Stefano. Često ljudi odlučuju o tome emotivno i to je normalno. Svatko ima pravo gledati stvari na svoj način. No, moje je mišljenje poznato od ranije. Messi je za mene najbolji i bio bi to i bez naslova svjetskog prvaka', rekao je Pep Guardiola koji je ujedno najavljivao utakmicu osmine finala engleskog Liga kupa između njegovog Cityja i Liverpoola na Etihadu, koja se igra u četvrtak.

  • +13
Argentina nogometna reprezentacija, SP u nogometu, slavlje Izvor: EPA / Autor: FRIEDEMANN VOGEL

'Igrači koji su se vratili u klub sa Svjetskog prvenstva u boljem su stanju od onih koji su bili ovdje, od Mahreza, Haalanda, Palmera ili Gomeza. Tim dečkima nedostaje ritma, dok, primjerice Rodri ili Akanji pucaju od snage', ustvrdio je Guardiola.

Guardiola je s Messijem radio u Barceloni dok je bio trener katalonskog kluba, od 2008. do 2012. godine.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal