Umjesto slavlja, totalni kaos!

[VIDEO/FOTO] Navijači s mostova skakali u autobus reprezentacije, ima ozlijeđenih; Leo Messi i suigrači evakuirani helikopterima

Bionic
Reading

Neslužbene procjene govore kako se više od četiri milijuna Argentinaca okupilo na ulicama Buenos Airesa kako bi dočekali reprezentativce i s njima proslavili osvajanje naslova svjetskog nogometnog prvaka koji je njihova reprezentacija po treći put u povijesti osvojila na SP-u u Katru. No, slavlje se pretvorilo u totalni kaos s puno ozlijeđenih

Argentinska je reprezentacija doletjela iz Katra u Buenos Aires te se prvi zaputila do sjedišta nacionalnog nogometnog saveza, te potom krenula ulicama glavnog argentinskog grada u autobusu s otvorenim krovom.

Kulminacija slavlja trebala bi se dogoditi kod simbola grada, slavnog obeliska na Trgu Republike (Plaza de la Republic), gdje su u nedjelju milijuni navijača slavili osvajanje naslova do kojeg su Argentinci u dramatičnom finalu protiv Francuza došli boljim izvođenjem jedanaesteraca.

Argentinski mediji izvještavaju o pretrpanim vlakovima i zakrčenim željezničkim stanicama gomilama Argentinaca koji su pristigli u Buenos Aires kako bi bili dijelom svečane parade, te o preopterećenim mobilnim mrežama.

  • +32
Argentina, doček reprezentacije, Buenos Aires, 20.12.2022. Izvor: Profimedia / Autor: LUIS ROBAYO / AFP / Profimedia

Neslužbeno, navodno se okupilo više od četiri milijuna navijača, a igrači i stručni stožer reprezentacije u jednom su trenutku prebačeni iz autobusa u helikoptere kojima su prevezeni do Plaze de la Republic. Gužva je tolika da autobus cestom ne može proći...

Policija je pokušavala razmicati rijeku ljudi i navoditi autobus s igračima prema središnjem gradskom trgu, ali u jednom trenutku to više nije bilo moguće i autobus je zastao u okupljenoj gomili.

'Nisu nam dopustili da pozdravimo ljude koji su bili kod Obeliska. Zaštitari koji su nas pratili nisu nam dopustili da idemo dalje. Tisuću isprika u ime svih igrača prvaka', poručio je na Twitteru predsjednik Argentinskog nogometnog saveza Chiqui Tapia.

Iako je bilo planirano da se središnji program svečane parade odigra kod jednog od simbola Buenos Airesa, monumentalnog obeliska koji dominira Trgom Republike, autobus s igračima do tamo nije uspio stići, jer je zastao u masi navijača. Iz sigurnosnih razloga, igrači su iz austobusa preseljeni u helikoptere.

'Svjetski prvaci će cijelu rutu preletjeti u helikopterima, jer je postalo nemoguće nastaviti putovanje cestom, zbog ekplozije narodnog veselja. Nastavimo slaviti u miru i pokažimo im našu ljubav i divljenje', napisala je na Twitteru Gabriela Cerruti, glasnogovornica argentinskog predsjednika Alberta Fernandeza koji je utorak proglasio nacionalnim praznikom, tako da bi svi mogli proslaviti osvojeni naslov na Svjetskom nogometnom prvenstvu.

Totalni je kaos nastao u trenutku kad su pojedini navijači pokušali s mostova i nadvožnjaka uskočiti u otvoreni autobus koji je prevozio argentinske reprezentativce!

Policija je nakon toga igrače i stručni stožer prebacila u helikoptere jer je situacija izmakla kontroli.

Voditelj hitne službe Alberto Crescenti je potvrdio da je na dočeku zabilježeno osmero ozlijeđenih ljudi, dok je u proslavi naslova na dan utakmice stradalo njih 340.

  • +7
Doček u Argentini Izvor: EPA / Autor: MARTIN DIVISEK

'Do sada imamo osmero ozlijeđenih s prijelomima ruku i nogu zbog penjanja na semafore i razna mjesta na koja se ne bi smjeli penjati', rekao je Crescenti pa upozorio ljude koji još nisu krenuli na doček da ostanu doma.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal