igrao je s obojicom

Legendarni Argentinac napokon prelomio i sunarodnjacima jasno poručio: Leo Messi nije nadmašio Maradonu!

22.12.2022 u 08:04

Bionic
Reading

Javier Zanetti (49) jedan je od najvećih argentinskih nogometaša, a to je veliki uspjeh kad su ti konkurenti Diego Maradona i Leo Messi. A neuništivi je Zanetti, danas dopredsjednik milanskog Intera u čijim je redovima igrao punih 19 sezona (858 utakmica, 21 gol), u reprezentaciji igrao s obojicom

Argentina je na SP-u u Katru u dramatičnom finalu tek nakon drame penala pobijedila Francusku i osvojila naslov svjetskog prvaka. Uz svoje je sunarodnjake bio i Javier Zanetti (49), jedan od legendarnih argentinskih nogometaša, dugogodišnji kapetan 'gauča' koji danas obnaša funkciju dopredsjednika milanskog Intera.

Zanetti je jedan od najobožavanijih nogometaša općenito, na terenu je bio pravi gospodin, a i nakon profesionalne karijere pokazao je da se sjajno snalazi u upravljačkim 'vodama'.

Za Inter je igrao 19 sezona, od 1995. do 2014. godine (858 utakmica, 21 gol), osvojio je sve što se osvojiti moglo, no s reprezentacijom nije bio tako uspješan iako je imao tu čast i sreću da igra rame uz rame s dva istinska velikana.

  • +13
Argentina nogometna reprezentacija, SP u nogometu, slavlje Izvor: EPA / Autor: FRIEDEMANN VOGEL

Da, Javier Zanetti je igrao s Diegom Maradonom, a potom je dugi niz godina bio kapetan Leu Messiju u dresu 'gauča'. Zanetti je ukupno od 1994. do 2011. godine odigrao 145 utakmica za Argentinu i jedan je od najpozvanijih da odgovori na pitanje - Maradona ili Messi?

Pojedini argentinski mediji objavili su da je Messi nakon osvajanja SP-a najbolji igrač svih vremena, da je nadmašio Diega Armanda Maradonu, koji je s 'gaučima' slavio na Mundijalu 1986. godine.

'Ne, Leo Messi nije pobijedio Maradonu! I Leo Messi nije najbolji nogometaš svih vremena!', kazao je Zanetti kad su ga upitali da prokomentira ovu dvojbu te nastavio:

'Ne volim te usporedbe. Mislim da moramo biti zahvalni što dva najbolja igrača u povijesti nogometa dolaze iz naše zemlje. Ne mislim da će se Messi promijeniti nakon ovog. Samo je postao iskusniji, a to je prenio i na momčad.'

Zanetti je za reprezentaciju Argentine igrao od 1994. do 2011. godine. Nije osvojio ni Copa Americu ni SP...

'Reprezentacija nam je priuštila velike emocije, jer smo ovu titulu čekali dugi niz godina. Ova momčad je ispunila snove milijuna argentinskih navijača širom svijeta. Bio je to veliki finale, koji ćemo zauvijek pamtiti', istaknuo je Zanetti koji se nakon pobjede u finalu spustio na teren i slavio sa sunarodnjacima.

  • +87
Argentina - Hrvatska; SP u nogometu Katar 2022., 13.12.2022. Izvor: EPA / Autor: RONALD WITTEK