PANADIĆ SAMO ZA TPORTAL

Legendarnog dinamovca oduševio jedan igrač, ali upozorava: Moram biti iskren...

15.12.2023 u 06:01

Bionic
Reading

Nogometaši zagrebačkog Dinama 3:0 (0:0) domaćom pobjedom protiv izravnog konkurenta za drugo mjesto u skupini C, kosovskog Ballkanija osigurali su prolazak u doigravanje Konferencijske lige koje će se igrati u veljači. Pogotke za Dinamo postigli su Dino Perić (69) i Bruno Petković (72, 77-11m).

Dinamo je ostvario primarni cilj, odnosno prošao je skupinu Konferencijske lige, i još jednom 'prezimio' u Europi. Vrijedan uspjeh, posebno kada se sjetimo da je do četvrtog kola imao čak tri poraza.

>> Osvoji dvije ulaznice za najveći hrvatski derbi, utakmicu Dinamo - Hajduk

Ipak, protiv Astane te u četvrtak protiv Ballkanija, Modri su pokazali da u njima ima snage i volje, te su strpljivo čekali svoju priliku. I dočekali je u 69. minuti kada je Perić glavom načeo goste. Tri minute kasnije pogotkom Petkovića utakmica je posve riješena, i moglo se početi razmišljati o nedjeljnom derbiju protiv Hajduka.

U tom smjeru idu i razmišljanja Andreja Panadića, danas 54-godišnjaka, koji se nakon bogate i uspješne igračke karijere, posvetio trenerskom poslu. Evo što je Panadić rekao za tportal.

'Dogodilo se baš kao što sam i predvidio. Rekao sam još prije početka utakmice da će Dinamo pobijediti. No, ono što je Dinamu jednako važno jest i taj rezultat, koji mu je sjajno došao pred utakmicu s Hajdukom. No, isto tako, moramo biti iskreni, do prvog gola to nije bio moćni Dinamo, Dinamo koji drži kontrolu. Ali s tim prvim golom, praktički sve je riješeno.

Problemi su bili i u igri, odnosno previše se držala lopta u nogama jednog igrača, bilo je i dosta izgubljenih lopti. Znam da je Baturina bio bolestan, a vidjelo se da je viroza i ostavila traga na njemu. Ali kada nisi posve fit, a dolaziš igrati jednu takvu utakmicu, onda si pojednostaviš stvari. Jednostavno, ne gubiš snagu na pretjerane driblinge koji ti nisu potrebni. Ali nije to radio samo on. Već i većina igrača, posebice u prvom poluvremenu. Tu su nastajali problemi, jer gubiš lopte i daješ Ballkaniju priliku da te kazni, jer i on ima nekoliko brzih i kvalitetnih igrača. Posebno ako napraviš kakav kiks u postavljanju.

Nakon tog postignutog gola, krenulo je sve puno bolje. Jednostavnije. I kada tvoja lopta ide, ulazi u međuprostore, tjeraš protivnika koji se inače dobro brani, na veću potrošnju. Ballkani se branio s petoricom igrača, s time da su tri centralna igrača visoka. I onda kada ti centriraš s poludistance, to je njima jednostavno poklon, a ti si bezopasan. Ti moraš kroz pas igru i dubinska utrčavanja, a koja jedini ima Kaneko, s time da me oduševilo da je i Mišić imao par takvih pokušaja, razvlačiti protivnika i umarati ga. Ali lopta nažalost ne dolazi. I to se treba odraditi.

Tportal SPORT je i na WhatsAppu

Želite li pogledati VIDEO svih golova iz SuperSport HNL-a i Kupa te dobivati najvažnije vijesti iz sporta: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'

Mene oduševljava Kaneko, koji je sve bolji i bolji. On ima prste u svemu najopasnijem što se događa.

Uglavnom izuzetno bitna pobjeda koja je donijela europsko proljeće, ali i koja je bitna pred nadolazeći derbi s Hajdukom. Veselim se zbog tog uspjeha, jer moramo biti iskreni i reći da je stigao posve zasluženo', završio je Panadić.

  • +38
Dinamo - Ballkani Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

Više doznajte OVDJE.

Standings provided by Sofascore