IMA LI RAZLOGA ZA POBUNU

Kuha li se raskol u Mercedesu? Valtteri Bottas još se jednom nije suzdržao i ne taji kako je sve više frustriran s onim što se događa na utrkama

10.08.2020 u 20:56

Bionic
Reading

Valtteri Bottas sve je frustriraniji, a vozač Mercedesa, te u ovom trenutku trećeplasirani u ukupnom redoslijedu, ni ne skriva svoje nezadovoljstvo

Finac se u nedjelju četvrti puta ove sezone popeo na postolje, ali nije presretan s takvim rezultatom, jer ne samo da mu je momčadski kolega Lewis Hamilton (bio drugi na '70th Anniversary Grand Prix’) pobjegao na 34 boda nego ga je na treće mjesto u poretku vozača pogurnuo pobjednik pete utrke sezone Max Verstappen.

'Ovo je bila frustrirajuća utrka, nikad nije sjajno startati prvi i završiti treći. Mislim da smo bili na krivoj nozi otkako smo izgubili mjesto od Maxa. Potencijalno smo mogli ostati duže na stazi u drugoj dionici, kao što je Lewis učinio, kako bismo na kraju utrke imali svježije gume', rekao je Bottas pa bocnuo one u Meercedesu koji slažu strategiju.

'Mislim da smo kao momčad u nekom trenutku zaspali kad je Max uspio proći ispred nas, a moja strategija bila je daleko, daleko od idealne. Pokušao sam držati korak s Maxom, ali čim bih počeo pritiskati u posljednjoj dionici gume bi se jednostavno raspale. Gume su se jednostavno pregrijavale i gubite prijanjanje i vozite sve sporije i sporije.'

Da nije bilo raznih nezgoda s bolidom Bottas bi možda bio vodeći u prvesntvu, a ovako više nije ni drugi. Podsjećamo, na četvrtoj utrci VN Velike Britanije dva kruga prije kraja pukla mu je guma dok je čvrsto držao drugu poziciju te je u konačnici ostao bez bodova, a na utrkama prije toga neizravno je optužio one koji se brinu za njegov bolid za slučajne pogreške koje su ga koštale boljeg plasmana odnosno možda pobjeda na drugoj i trećoj utrci sezone.

'Trebao sam imati priliku za pole position. Iz nekog razloga – u kvalifikacijama Mađarske sam imao previše goriva. Također, to je onda utjecalo na utrku dan poslije. Ne znam koliko me to koštalo, može biti više ili manje od jedne desetinke', rekao je Bottas prije dva tjedna za VN Mađarske, a dotaknuo se je tada i one druge u sezoni VN Štajerske i kišnih kvalifikacija.

'To je bila nezgoda s mojim bolidom, visina nije bila podešena na pravu razinu. Bolid je bio previsok i to je jako utjecalo na ponašanje bolida, pogotovo na kiši. Imali smo malo previše tih nezgoda, ali učimo iz njih. Radi se o ljudskoj pogrešci, netko je pogriješio i to je to. Naravno da je šteta i da mi je žao, jer svaki mali detalj utječe na izvedbu na stazi.'

  • +9
VN 70. obljetnice Grand Prixa, 2019/20. Izvor: EPA / Autor: Frank Augstein / Pool

Inače, Finac je nedavno potpisao ugovor s Mercedesom za 2021. pa pošto si je osigurao posao za sljedeću sezonu može bez straha ponekad udariti po svojem poslodavcu, jer smatra da treba konkurirati za titulu.

Novu sezonu Formule 1 pratite na Arenasport 2 kanalu samo na MAXtv-u. MAXtv pruža najveći izbor sportskih, filmskih i zabavnih sadržaja koje gledajte na televizoru ili mobilnom uređaju bilo gdje u Hrvatskoj. O svemu više saznajte OVDJE.