VELESLALOM U SÖLDENU

Kostelić popravlja svoj plasman iz prve vožnje

28.10.2012 u 13:28

Bionic
Reading

Austrijski Sölden tradicionalno otvara novu skijašku sezonu. U subotu su žene vozile veleslalom, a u nedjelju muški. Ivica Kostelić nije odvozio nezaboravno prvu vožnju zaostavši za prvoplasiranim Fanarom dvije sekunde i 27 stotinki, no zato popravlja svoju poziciju u drugoj vožnji

Ivica Kostelić zasad drži odlično 13. mjesto, a još je ostalo jedan skijaš do kraja utrke. Trenutno je vodeći Ligety ispred Moelgga i Hirschera, aktualnog osvajača veleslalomskog globusa.

Uvijeti na stazi su jako loši tako da je već odustalo nekoliko skijaša. Nakon deset skijaša Ivica Kostelić se nalazi na četvrtom mjestu.

Kao 27. je krenuo Ivica Kostelić, no i ovoga puta je skijao pažljivo tako da je za vodećim Zampom zaostao čak 57 stotinku. Što pak znači kako će Ivica biti na samom začelju na kraju utrke
Započela je druga vožnja veleslaloma u Söldenu
________________________________________________________________________________________________________

Na prvom je mjestu Francuz Thomas Fanara koji je zadatke na stazi obavio u vremenu 1:18.48. Tik do njega je Amerikanac Ted Ligety, zadnjih godina ponajbolji svjetski veleslalomaš. Zaostatak Ligetyja je tek četiri stotinke. S jako malim zaostatkom u cilj je došao i trećeplasirani Talijan Manfred Mölgg koji zaostaje 16 stotinki, pa čak i četvrtoplasirani Šveđanin Andres Myhrer (+0.44). Posljednjih sezona je Myhrer i najveći Kostelićev suparnik u slalomu. Na petom se mjestu nalazi najbolje plasirani Austrijanac Romed Baumann, koji zaostaje preko jedne sekunde (+1.09).

Najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić se nije najbolje snašao na premijernoj utrci, pa je u nešto sporijem ritmu upisao zaostatak za Fanarom od dvije sekunde i 27 stotinki i drži 26. mjesto.

Recimo da je Marcel Hirscher, prošlogodišnji osvajač velikog Kristalnog globusa, trenutačno na devetom mjestu.