SAMA ELITA

Košarkaška Euroliga izabrala momčad desetljeća; u uglednom društvu dva Srbina, Slovenac, a jedini nominirani Hrvat nije upao

Vassilis Spanoulis

Vassilis Spanoulis

Izvor: EPA / Autor: Toms Kalnins

Košarkaška Euroliga objavila je najbolju ekipu posljednjeg desetljeća, a među 10 igrača nema niti jednog hrvatskog košarkaša

Među 50 nominiranih bio je Ante Tomić, ali on nije sakupio dovoljno glasova navijača, igrača, trenera i novinara kako bi ušao među TOP 10.

Kao posljednjeg člana momčadi Euroliga je danas imenovala Grka Vassilisa Spanoulisa. Sjajni grčki košarkaš je najbolji strijelac u povijesti Eurolige sa 4239 koševa, te prvi sa 1516 asistencija.

Spanoulis je osvojio tri klupska naslova prvaka Europe, s Panathinaikosom (2009. a potom dva puta u dresu Olympiakosa (2012. 2013.) i tri puta bio je MVP završnog turnira Eurolige, što je uspjelo još jedino Toniju Kukoču.

Uz Spanoulisa u momčadi desetljeća su i njegovi sunarodnjaci Dimitris Diamantidis i Georgios Printezis, Španjolci Sergio Llull i Juan Carlos Navarro, Srbi Bogdan Bogdanović i Miloš Teodosić, Francuz Nando de Colo, Slovenac Luka Dončić, te Amerikanac Kyle Hines.