EUROPSKA LIGA

Koprivničani razbili Milano sa 8:2

23.07.2009 u 20:40

Bionic
Reading

Nogometaši Slaven Belupa rutinirano su odradili uzvratnu utakmicu drugog pretkola Europske lige protiv makedonskog Milana. Prošlotjedna pobjeda od 4:0 u gostima nadograđena je u četvrtak i uvjerljivim trijumfom u Koprivnici

Milivoj Bračun imao je mirne snove u proteklih tjedan dana. Nakon ne baš briljantne igre protiv Birkirkare u prvom kolu Europske lige, u narednom krugu natjecanja već je u prvoj utakmici, u Kumanovu, ostvarena takva razlika da konačna pobjeda nije mogla doći u pitanje. Tih 4:0 protiv Milana, ali ne slavnog talijanskog, nego kudikamo nepoznatijeg makedonskog, bilo je zaliha koju ni u najluđim snovima nogometaši iz Makedonije nisu mogli sustići u Koprivnici.

Nismo sigurni otkud ideja makedonskom treneru Erkanu Jusufu da će bez previše napora izbaciti hrvatskog prvoligaša iz Europe, a izjavio je to uoči prošlotjedne utakmice, no ono što su njegovi igrači prikazali u 180 minuta nadigravanja s Koprivničanima, to ne bi bilo dovoljno ni za pobjedu protiv bilo kojeg hrvatskog drugoligaša.

SLAVEN BELUPO - MILANO 8:2 (2:0)

KOPRIVNICA, Gradski stadion, gledatelja 2000; sudac: Michael Svendsen (Švicarska)

Strijelci: 1:0 Poredski (25), 2:0 Vručina (45), 2:1 Stojanović (59), 3:1 Tepurić (62), 4:1 Tepurić (74), 4:2 Alimi (75), 5:2 Vojnović (78), 6:2 Gregurina (80), 7:2 Jurić (81), 8:2 Vojnović (89)

Slaven Belupo: Rodić - Purić, Csizmadia, Rogulj, Maras - Vojnović, Nynkeu, Šafarić, Delić (od 46. Gregurina) - Poredski (od 45. Tepurić), Vručina (od 46. Jurić). Trener: Milivoj Bračun.

Milano: Danić - D. Trajkovski (od 46. F. Shabani), Brando, B. Shabani, Puzović, - Cecelia, Ziba (od 46. Stojanović) - Limani, Alimi, Bogatinov - Bajlozov. Trener: Erkan Jusuf.

Uzvrat u Koprivnici odigran je pred samo 1.000 gledatelja i po izuzetno vrućem vremenu i zato vjerojatno vrlo neobavezna igra obiju ekipa, pogotovo u obrani. U takvom nadigravanju bez puno taktike i suvislih akcija, Slaven Belupo iskazao je kao puno umješniji i kvalitetniji. Istina, imali su gosti pokoju vrlo dobru priliku za pogodak, no napadači nisu bili dovoljno koncentrirani.

S druge strane, već u prvih 45 minuta Koprivničani su iskoristili dvije od pet ili šest solidnih akcija i poveli sa 2:0. Prvi pogodak bio je djelo mladog Matije Poredskog koji je loptu nakon jednog kornera glavom pospremio u mrežu gostujućeg golmana, a u posljednjim sekundama sučeve nadoknade vremena Bojan Vručina iskoristio je lijepu asistenciju Aljoše Vojnovića i desnom nogom zabio za 2:0.

U drugom dijelu domaći nogometaši na trenutak su smanjili gas, a gosti na isteku 60. minute stigli do počasnog pogotka. Saša Stojanović iskoristio je neodlučnost Koprivničana i zabio za smanjenje na 1:2, no već u idućem napadu Slaven Belupo je zabio novi pogodak i tako riješio i pitanje pobjednika uzvrata. Bila je to dobra akcija Marija Jurića koji je prošao desnom stranom, a na povratnu loptu je natrčao 19-godišnji Franjo Tepurić i zabio za 3:1.

Do svog drugog pogotka Tepurić je stigao u 74. minuti, a samo minutu kasnije uzvratio je Alimi prekrasnim udarcem sa 20-ak metara. Do kraja utakmice vidjeli smo još i dva pogotka Vojnovića te po jedan Jurića i Gregurine, a realno, konačnih 8:2 još je i mala pobjeda s obzirom na broj prilika i zapucanih zicera nogometaša Slavena Belupa, pogotovo u posljednjih 10-ak minuta susreta.

U trećem pretkolu Europske lige Slaven Belupo igrat će protiv norveškog Tromsoa, a prva utakmica na rasporedu je već idućeg tjedna na sjeveru Europe.