potpuni krah

Klub koji je pregazio Real usred Madrida dotaknuo dno: Prodan za jedan euro!

07.03.2018 u 13:59

Bionic
Reading

Bivši nogometaš Juanma Lopez sa svojom je tvrtkom Eurosamop ovih dana kupio poznati španjolski klub Recreativo iz Huelve po cijeni od samo jednog eura...

Ljubitelji nogometa sjećaju se Recreativa koji se može pohvaliti pobjedom 3:0 protiv Reala na Santiago Bernabeuu 2007. godine, u sezoni u kojoj je 'kraljevski klub' bio prvak Španjolske.

  • +4
Liga prvaka, osmina finala: PSG - Real M. Izvor: Pixsell / Autor: John Walton/Press Association/PIXSELL

Klub iz Huelve te je godine završio na osmom mjestu u Primeri, što mu je najveći uspjeh u povijesti, a zatim je uslijedio strmoglavi pad. Godine 2009. ispao je u Segundu, a trenutno stagnira u trećoj španjolskoj ligi, uz velike financijske probleme.

Recreativo koji duguje 12.5 milijuna eura državi dotaknuo je dno do te mjere da je ovih dana prodan za jedan euro bivšem nogometašu Atletica Juanma Lopezu i njegovoj tvrtki Eurosamop.

Autor: Youtube

Gradska uprava Huelve bila je dosadašnji većinski vlasnik kluba i obvezala se platiti dugove Recreativa te ga zatim pokloniti, jer joj samo stvara dodatne troškove.

Tako je Lopez po popularnoj cijeni ugrabio bivšeg španjolskog prvoligaša, ali pitanje je može li ga osoviti na noge i hoće li se s njim usrećiti...