DJEČAČKI SNOVI

Kelava: Divio sam se Ladiću, a sad ću uživo sanjati

24.08.2011 u 11:05

Bionic
Reading

Na jugu Švedske, u lijepom Malmöu, Dinamo je ušao u Ligu prvaka iako se probudio njegov stari, luzerski duh

Kao ni Primorje, Hearts, Koper, ni Malmö nije uspio šokirati Dinamo i izbaciti ga iz Europe. U sva četiri navrata Dinamo je s Maksimira nosio prednost od minimalno tri gola te u uzvratima došao do ruba eliminacije.

U jednom trenutku činilo se da je taj neugodni sindrom u Dinamu arhiviran, no nakon deset utakmica u sezoni koje su zaista impresionirale, došlo je upozorenje.

Dinamo je na momente zaista bio loš, sve je zakompliciralo isključenje Šime Vrsaljka i promašaji zicera Ante Rukavine, ali ukazao se vratar Kelava, koji je najzaslužniji za Dinamov plasman u Ligu prvaka.

Napokon je i on dobio priliku za isticanje, nakon što je u uvodu sezone gotovo uopće ostao bez posla te je objeručke prihvatio. Nakon njegovih obrana u vrijednosti od pet milijuna eura neto, prisjetio se kada je počeo sanjati san koji mu se jučer ostvario.

'Kad sam imao deset godina, Ladić je bio na vratima, a Dinamo u Ligi prvaka. Gledao sam ih i sanjao. Često sam se pitao kakav je to osjećaj obraniti penal Partizanu ili odigrati 0:0 na Old Trafordu, a sada ću ja imati priliku pokazati što znam', kazao je Kelava s evidentno ponosnim izrazom lica.

'Došlo mi je sigurno 60 poruka podrške, zovu sa svih strana. Ovo je vrhunac za klupski nogomet… Nevjerojatno, pa mi smo stvarno u Ligi prvaka', nekim stvarima treba vremena da sjednu. Nije želio govoriti je li mu ovo najbolja utakmica karijere, tek da je bila najvažnija. U skupinama si je zaželio meč s Bayernom, kako bi mogao zamijeniti dres s kolegom Neuerom, obrane posvetio ženi i kćerkici Miji te sa stadiona otišao na veliko slavlje.