englezi otkrili

Slaven Bilić i puno prije nego se očekivalo postaje izbornik?

25.10.2017 u 14:10

Bionic
Reading

Bivši hrvatski izbornik Slaven Bilić proživljava teške dane u West Ham Unitedu, a navodno bi se nakon ovog tjedna moglo znati ostaje li ili ne na klupi 'čekićara'. Međutim, kako pišu Englezi, novi posao ga već čeka

Nakon što je američka nogometna reprezentacija posve neočekivano izgubila u posljednjoj kvalifikacijskoj utakmici od Trinidada i Tobaga 1:2 te ostala bez plasmana na SP u Rusiju sljedeće godine, Bruce Arena dobio je otkaz. I od tada je slobodno izborničko mjesto ove reprezentacije.

Koliko dugo, još se ne zna, međutim prema pisanju engleskih medija, a koji se pak pozivaju na američke izbore, lako je moguće da izbornikom postane Slaven Bilić.

  • +3
Slaven Bilić Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Naime isti izvor poigrava se sudbinom bivšeg hrvatskog izbornika te navodi kako je Bilićeva pozicija u West Ham Unitedu ugrožena jer 'čekićari' su tek na 16. mjestu engleskog Premiershipa.

Englezi prenose i riječi Davida Sullivana, suvlasnika kluba, koji je rekao kako Bilić ima ugovor na još tri sezone te da će na kraju ove sjesti s Bilićem za stol i vidjeti što i kako dalje.

Međutim dodali su kako usprkos tim riječima Bilićev posao zapravo ovisi o sljedeće dvije utakmice, odnosno okršaju protiv Tottenhama u League Cupu te prvenstvenom protiv Crystal Palacea.

Podsjetimo, nakon što je Čačić s Hrvatskom izvukao remi protiv Finske, o mogućem nasljedniku govorio je i Zdravko Mamić, koji je naglasio kako bi rado da se na klupu Hrvatske vrati Bilić. A kada se Mamić založi za nekoga, onda je pola posla obavljeno.

Ipak, Bilića bismo prema ovim napisima prije mogli vidjeti na klupi SAD-a nego na hrvatskoj, jer sada je i Zlatko Dalić u poziciji da odlučuje koliko će voditi Modrića i društvo. Prođe li Grke, do ljeta 2018. je siguran.