MASKU NE MISLI SKIDATI

Joško Gvardiol pokazao je zrelost i izvan terena; pitali su ga što je s mega transferom u Chelsea...

  • Autor: S.Š.
  • Zadnja izmjena 02.12.2022 08:39
  • Objavljeno 02.12.2022 u 08:09

Izvor: EPA / Autor: ABIR SULTAN

Cijeli nogometni svijet divi se Jošku Gvardiolu, 20-godišnjaku sa zagrebačke Trešnjevke, koji je i protiv Belgije pokazao svoj nevjerojatni potencijal, a zbog kojeg mnogi tvrde kako će ovaj simpatični dečko vrlo brzo postati i najskuplji hrvatski nogometaš

U dvoboju 14. kola Bundeslige, nakon jednog sudara, Jošku Gvardiolu stradao je nos i bilo je upitno hoće li se stići oporaviti do svjetskog prvenstva. Već sljedećeg dana stigle su bolje vijesti, odnosno da je zadobio prijelom nosnih kostiju, ali da neće biti potreban operativni zahvat te da će na SP-u moći igrati s maskom.

Pojavio se na okupljanju s podljevima ispod oba oka, ali i sa smiješkom na licu.

Sugerirao je izbornik Zlatko Dalić da će sve biti u redu, s time da će Gvardiolu trebati neko vrijeme da se na masku privikne, jer mu je tih prvih dana malo bio sužen vidokrug.

No, sada je jasno da Gvardiol s maskom više nema problema.

'Što se mene tiče, možda neću ni skidati masku do kraja karijere. Ide me s ovom maskom, vidjet ćemo', rekao je Gvardiol nakon utakmice protiv Belgije, gdje se 'hrvao' i s velikim Romeluom Lukakuom.

Na pitanje koga mu je bilo teže braniti s ulaskom Romelua Lukakua malo se i zbunio, ali spremno odgovorio.

'Teže mi je zapravo bilo čuvati (smijeh), a okej, zapravo nije bilo lagano čuvati ni Lukakua... Moramo biti kompaktni, kad smo kompaktni i kad djelujemo kao jedna imamo rješenje za sve'.

Nekoliko puta je sjajno išao naprijed.

'Govorio sam da u današnjem nogometu treba imati stopere koji će preuzeti odgovornost i stvoriti višak prema naprijed'.

Zbog svog nastupa mnogi su u njemu vidjeli igrača utakmice. Ali to je laskavo priznanje pripalo Luki Modriću.

No, zato bi Gvardiolu uskoro mogao sjesti najveći transfer među hrvatskim nogometašima, jer Chelsea je jako zagrizao. Priča se o 80, 90 pa čak i 100 milijuna eura za njegovu odštetu. Ali. zasad su to samo glasine...

'Ne znam što bih vam rekao. Velik je to klub, ali znam da ću sada ostati ovdje (op.a. mislio je na RB Leipzig)', zaključio je 20-godišnji Gvardiol.

Gvardiolov sjajno zaustavljanje Lukakua pogledajte OVDJE.

  • +46
  • +43

SP Katar: HRVATSKA - BELGIJA

Izvor: EPA / Autor: RUNGROJ YONGRIT