FIFA_SP_2018.svg

loš je prognozer

Jose Mourinho najavio utakmicu Hrvatske i Engleske; posebno se dotakao Luke Modrića

  • Ivan Žurić
  • Zadnja izmjena 11.07.2018 18:14
  • Objavljeno 11.07.2018 u 18:14
Bionic
Reading

Portugalac se na ovom SP-u pokazao kao loš prognozer, radio je Jose Mourinho dva tjedna kao stručni komentator za ruske medije, no njegove projekcije na ovom SP-u pokazale su se potpuno promašene. Sada je Specijalni najavio polufinalni sraz Hrvatske i Engleske...

Nije do sada Jose Mourinho posebno cijenio hrvatsku reprezentaciju. Dapače, u najavi SP-a prognozirao je da nećemo proći skupinu. No, evo nas, Zlatko Dalić i njegovi izabranici su u polufinalu, večeras od 20 sati igraju protiv Engleske.

A evo i Mourinha, ponovno je prognozirao polufinale, no sada je bio poprilično suzdržan, ipak radi u Engleskoj, ali nije skrivao da mu je Hrvatska sve draža.

'Istina, nisam se baš proslavio s prognozama u prvome krugu SP-a, no...', započeo je Jose Mourinho i nastavio najavu meča Hrvatske i Engleske:

'Mislim da je Engleska nešto svježija dočekala polufinale, a uz to ima i mlađe igrače. U grupi su imali dva lagana susreta i onaj s nevažni s Belgijom u kojemu su odmarali sve glavne igrače. Tako Englezi praktički imaju utakmicu manje od Hrvata.'

Prostudirao je Mourinho i englesku momčad...

'Svi su engleski igrači vrlo mladi i fizički sjajno pripremljeni. Izbornik Southgate forsira postavu s tri igrača u obrani te bočni igrači Trippier i Young zato moraju puno više trčati, dosta se troše...', rekao je Mourinho pa se 'prebacio na Hrvatsku.

  • +38
SP u nogometu, četvrtfinale: Rusija - Hrvatska Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

'Hrvati definitivno imaju najbolju veznu liniju na ovom SP-u. Modrić, Rakitić, Brozović..., sjajno igraju na ovom turniru. No, vidjet ćemo kako će sve to funkcionirati protiv Engleske. Imaju Hrvati i sjajan mentalitet kao momčad, takav vrhunski vezni red lako drži kontrolu igre i osigurava posjed lopte. A to bi moglo presuditi...', razmišlja Mourinho i zaključuje:

'Znate, Luka Modrić je jedan od 'mojih' igrača. Kad sam ga doveo u madridski Real španjolski su mediji govorili da je on najgori nogometaš u povijesti kluba. No, kao što svi vidimo, Luka Modrić je odavno dokazao da NIJE najgori igrač u povijesti Reala. Mislim da su ti koji su tako pisali već odavno požalili...'