FIFA_SP_2018.svg

svim snagama

Englezi otkrili sastav kojim će krenuti na Hrvatsku; je li ovo iznenađenje?

Bionic
Reading

Engleski izbornik Gareth Southgate trebao bi u polufinalu protiv Hrvatske u srijedu od 20 sati krenuti s postavom koja je bila standardna tijekom ovog SP-a u Rusiji, tvrde britanski mediji. No, Southgate ipak ne spava mirno jer ima problema s ozljedama i moguće su neke promjene u sastavu 'Gordog Albiona'

To znači da bi utakmicu s Hrvatskom na golu počeo Pickford, na stoperskim pozicijama bili bi Walker, Stones i Maguire, na desnom boku Trippier, na lijevom Young, u veznom redu Henderson, Dele Alli i Lingard, te Sterling i Kane u napadu.

Do sada su otočki mediji najviše zamjerki imali na igru napadača Manchester Cityja Raheema Sterlinga, koji unatoč brojnim šansama još nije uspio zabiti. No, njegov reprezentativni kolega iz Tottenhama Eric Dier smatra da je Sterling izuzetno važan za ekipu.

'Njegova uloga je od velike važnosti za našu igru, i to je očito svakome tko je gledao naše utakmice na SP u Rusiji. Njegov posjed lopte je uvijek kvalitetan, svojim sprintevima otvara prostor, a kad je potrebno vraća se prema sredini kako bi povezao našu igru. Njegove partije na SP-u bile su fantastične, a takva je i njegova radna etika', kazao je Dier.

Suparnik hrvatske nogometne reprezentacije u polufinalu Svjetskog prvenstva u Rusiji Engleska za dvoboj u srijedu u Moskvi (20 sati) još uvijek se priprema u svom kampu u Repinu 50-ak kilometara od Sankt Peterburga iz kojega je putovala svih pet svojih dosadašnjih utakmica.

  • +9
SP 2018., četvrtfinale: Švedska - Engleska Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

'Ovdje nam uopće nije dosadno. Osjećaj je kao da smo na dugim praznicima i uživamo u svakom trenutku. Sjajno se slažemo kako na terenu tkao i izvan njega. A ako imate momčadski duh i zajedništvo tada to svi mogu vidjeti i u igri. Za to nisu zaslužni samo igrači i stručni stožer već i ostalo osoblje', izjavio je lijevi bočni Ashley Young.

U takvom pozitivnom ozračju Engleska se priprema za svoj prvi nastup u polufinalu svjetskog prvenstva nakon 28 godina i poraza od Zapadne Njemačke u Italiji nakon jedanaesteraca.

  • +37
SP 2018., osmina finala: Kolumbija - Engleska Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Veznjak Tottenhama Eric Dier bi mogao započeti utakmicu protiv Hrvatske kao zamjena za Jordana Hendersona koji ima problema s ozljedom. Dier smatra kako polufinale još uvijek nije uspjeh za Englesku već da bi ova generacija mogla napraviti i veći uspjeh. Dier tijekom dosadašnjeg tijeka turnira nije bio član prve postave, ali engleski izbornik Gareth Southgate bi mogao učvrstiti sredinu terena s njim, možda ga čak i 'upariti' s Hendersonom - ako će ovaj biti spreman - kako bi neutralizirao ključne hrvatske igrače Luku Modrića i Ivana Rakitića. Dier bi u tim kombinacijama mogao zamijeniti nekoga iz ofenzivne trojke Lingard-Alli-Sterling.

'Iako je uspjeh teško definirati, mislim da još uvijek nismo uspjeli, a takav je dojam i većine ljudi u ovom hotelu. Gladni smo pobjeda i pokazat ćemo to u srijedu. Odmah nakon pobjede protiv Švedske počeli smo se koncentrirati isključivo na sljedeću utakmicu. Tijekom čitavog turnira držali smo se iste rutine i tako će biti i za polufinale', zaključio je Dier.