FIFA_SP_2018.svg

jedan od najboljih

Utakmicu s Englezima sudit će Turčin koji nam je protiv Srbije donio sreću

Bionic
Reading

Susret polufinala svjetskog prvenstva između Hrvatske i Engleske u srijedu na stadionu Lužnjiki sudit će iskusni turski sudac Cuneyt Cakir (41)...

Radi se o jednom od najboljih europskih sudaca koji nam je do sada sudio samo jednom i to prije četiri godina kad je Hrvatska na stadionu Maksimir pobijedia Srbiju 2:0 u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo. Pomoćnici će mu biti sunarodnjaci Bahattin Duran i Tarik Ongun, a četvrti sudac bit će Nizozemac Björn Kuipers.

Sudio je Cuneyt Cakir i Dinamu u kvalifikacijama Lige prvaka protiv Maribora u sezoni 2011./'12. u kojoj su 'modri' slavili 2:1.

Zanimljivo, pet puta je sudio Englezima i nikada nisu izgubili. Pobijedili su Škotsku, Švicarsku i Andoru, a remizirali protiv Gane i Ukrajine. No, na Otoku baš i nije popularan, tamošnji ga mediji ne vole jer je - barem oni tako misle - nekoliko puta 'oštetio' engleske klubove u europskim natjecanjima, a 2012. godine Cakir je na utakmici Engleske i Ukrajine isključio Stevena Gerrarda. Bilo je to Gerrardu prvo isključenje u reprezentativnoj karijeri.

  • +38
SP u nogometu, četvrtfinale: Rusija - Hrvatska Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

U Ligi prvaka sudi od 2010. godine, a na posljednjem SP-u u Brazilu sudio je tri utakmice pri čemu i polufinale između Nizozemske i Argentine.

Cakir je do sada na prvenstvu sudio samo dvije utakmice i to obje u prvoj fazi natjecanja. Vodio je dvoboj između Maroka i Irana (0:1) te Nigerije i Argentine (1:2).