pojačanje 'bikovima'

Aston Martin ulazi u Formulu 1: Početak nove ere sporta?

25.09.2017 u 12:25

Bionic
Reading

Momčad Red Bulla od sljedeće sezone započet će usku suradnju s Astonom Martinom i dodati u naziv momčadi ime britanskog proizvođača automobila. Sljedeći korak trebalo bi biti opskrbljivanje 'bikova' motorima...

Red Bull već godina ima problema s pogonskim jedinicima, otkad je Formula 1 prešla na V6 turbo hibridne motore. Suradnja s Renaultom ne funkcionira kako bi austrijsko-britanska momčad željela pa ni borba za naslov prvaka nije moguća, zbog čega 'bikovi' pokušavaju naći novog opskrbljivača motorima.

  • +10
Formula 1, VN Singapura, 2017. Izvor: Reuters / Autor: EDGAR SU

Baš zbog toga Toro Rosso je žrtvovan i sljedeće sezone iskušat će Hondine motore, a u igri je i Audi koji najavljuje mogući ulazak u Formuli 1, no u ovom trenutku Aston Martin se čini kao favorit za novog opskrbljivača pogonskim jedinicima.

Naime, Red Bull je pobjavio kako će se njegova momčad od sljedeće sezone zvati Aston Martin Red Bull Racing, a suradnja s britanskom tvornicom automobila koja već postoji bit će još intenzivnija.

'Razgovori oko pogonskih jedinica su u našem interesu, no nećemo ući u sport ako okolnosti ne budu prave. Ne želimo ući u rat s motorima ako ne budu ograničeni troškovi izrade, no ako FIA kreira pravo okruženje zanima nas uključivanje,' izjavio je predsjednik Aston Martina Andy Palmer.

Red Bull i Aston Martin također su se pohvalili otvaranjem novih 110 radnih mjesta te pokušajem primjene rješenja iz Formule 1 pri izraditi cestovnih luksuznih automobila, poput Aston Martin Valkyrie koncepta kojeg su zajedno kreirali i trebao bi sljedećih godina biti spreman za prodaju...