iznenadni kraj

Šokantna odluka jedne od najzgodnijih svjetskih tenisačica; razočarala je milijune obožavatelja

13.11.2019 u 11:03

Bionic
Reading

Slovačka tenisačica Dominika Cibulkova (30) punih je 15 godina igrala WTA Tour. Bila je četvrta na WTA ljestvici, a godinama je slovila za jednu od najljepših svjetskih tenisačica. Sad je u suzama objavila da se povlači iz profesionalnog tenisa

'Danas s pomiješanim osjećajima s vama moram podijeliti posebne vijesti. Kao što znate, već nekoliko mjeseci nisam odigrala niti jedan turnir. Ono što je krenulo od ozljede Ahilove tetive, razvilo se u jedan od najtežih trenutaka u mom životu - odlučivanje o tome što da učinim s teniskom karijerom', napisala je Dominika Cibulkova na društvenim mrežama i nastavila:

'Nakon dugog razmišljanja, razgovora i podrške koju sam dobila od obitelji i prijatelja odlučila sam da se više ne vratim na teniski teren kao natjecateljica.'

Njezina je objava razočarala je milijune obožavatelja u rodnoj Slovačkoj, ali i cijelom svijetu. Cibulkova je tijekom karijere stigla do 21 finala i osvojila je osam WTA titula, a najbolji plasman imala je u ožujku 2017. godine kada je bila četvrta tenisačica na WTA ljestvici.

  • +14
Dominika Cibulkova tenisačica Izvor: Profimedia / Autor: Anne-Christine POUJOULAT / AFP / Profimedia

Ujedno je 2014. godine postala prva Slovakinja koja je stigla do finala Grand Slam turnira u pojedinačnoj konkurenciji kada je u finalu Australian Opena izgubila od Kineskinje Na Li. Dominika je 2009. godine igrala polufinale Roland Garrosa, četiri puta je stizala do četvrtfinala Wimbledona, igrala je i osminu finala na US Openu 2010, a 2016. godine osvojila je završni WTA turnir.

Dominika Cibulkova nedavno je izdala i biografiju pod nazivom 'Tenis je moj život', u Slovačkoj je velika zvijezda i jedna od najpopularnijih sportašica uopće. Još 2014. godine bacila se i u poslovne vode, s francuskom tenisačicom Marion Bartoli pokrenula je danas uspješnu modnu liniju za žene.

Lijepa se Slovakinja na društvenim mrežama često 'hvalila' fotografijama s ljetovanja, a posebno onima iz Hrvatske. Jadranska obala prirasla joj je srcu...

Samo od turnirskih nagrada zaradila je oko 14 milijuna dolara u karijeri, a godinama su je proglašavali jednom od najzgodnijih svjetskih tenisačica. Kako god bilo, milijuni navijača su razočarani njezinom odlukom jer karijeru je definitivno prerano završila, ali konkurentice su - odahnule.