OVO NIJE NORMALNO

Wimbledon petinu mjesta na središnjem terenu prodaje bogatašima, a cijena je šokantna

25.04.2024 u 21:33

Bionic
Reading

Ljubitelji tenisa koji se svake godine bore kako bi osigurali ulaznice na javnoj aukciji u Wimbledonu ili satima čekaju u poznatom redu sigurno su šokirani

Naime, gotovo petina mjesta na središnjem terenu prodaje se globalnim superbogatašima, za 116 tisuća funti svakome.

U prodaji je ukupno 2520 takvih ulaznica, koje nude rezervirano mjesto za svaki od 14 dana turnira tijekom pet godina od 2026. do 2030. godine. Prijave za kupnju ekskluzivnih sjedala – smještenih na istoj razini kao i kraljevska loža – zatvaraju se u petak u podne.

Unatoč visokoj cijeni, koja iznosi oko 1657 funti za svaki dan tenisa, organizatori All England Lawn Tennis Cluba rekli su da je broj prijava već daleko premašio ponudu.

Očekuje se da će se nekoliko 'pridošlica' moći pridružiti ekskluzivnom klubu jer vlasnici prijašnjih ulaznica imaju pravo prvokupa. Neke bogate obitelji držale su ih otkako su prvi put izdane 1920.

Vlasnici tih ulaznica imaju pravo na mnoge pogodnosti koje uključuju i jela koja osmišljavaju vrhunski kuhari, luksuzna pića, pristup privatnim sobama s pogledom na vanjske terene i još puno toga što je običnim smrtnicima nedostupno. Isto tako one dane kada ne mogu prisustvovati turniru mogu svoja mjesta legalno prodavati.