gdje je puklo?

Oglasio se Borna Ćorić; odgovorio je na prozivke kako je baš on smijenio izbornika Željka Krajana

13.11.2019 u 09:07

Bionic
Reading

Iza hrvatske Davis Cup reprezentacije buran je tjedan. Samo nekoliko dana uoči završnog turnira, u definitivno čudnim okolnostima, smijenjen je izbornik Željko Krajan. Puno je 'teorija zavjere' izneseno u medijima, a sam Krajan je dao naslutiti kako je jedan od 'glavnih pobunjenika' koji su protiv njega podigli glas bio Borna Ćorić

'Vjerujem da je to jedan od razloga gdje je Borna Ćorić sada postao prvi igrač, gdje se on sigurno osjeća da sam ga ja zakinuo s tom zamjenom u finalu 2016. godine kada sam bio primoran, tako reći, staviti Ivu Karlovića da igra jer on stvarno nije bio u stanju igrati. Nije niti trebao čekati to da Marin Čilić, ako je trebao tu odluku donijeti, da se Marin ne odazove pozivu zbog ozljede. Moglo se to riješiti i tu s Marinom i okolo - ne odgovaraš mi ili nam i puno lakše bi se to riješilo nego sada, na ovaj način, gdje to djeluje grubo i ishitreno', kazao je sad već bivši Davis Cup izbornik Željko Krajan.

Na odgovor Borne Ćorića nije trebalo dugo čekati, iako se čini, da se sve nesuglasice neće odmah riješiti te da će se prepucavanje putem medija nastaviti još dugo vremena.

'Nije 2016. godine bilo onako kako se činilo', kazao je Borna Ćorić te se osvrnuo na prozivke da je baš on pokretač ideje o smjeni izbornika Željka Krajana.

'Je li se mogla izbjeći smjena... Moglo se svašta. Da se ja nisam ozlijedio ove godine, možda bih bio u TOP 10. Slažem se da tajming nije dobar, ali mi smo, i to zajedno, odlučili tako', rekao je u ovom trenutku naš prvi reket Borna Ćorić u razgovoru za Večernji list i nastavio:

'Karlović nije bio problem. Nakon što je Marin otkazao, Karlović je postao naš drugi najbolji igrač i normalno je bilo da ga se pozove...'

Pa gdje je onda puklo u odnosima igrača i izbornika Krajana?

'Nemam ništa protiv Krajana, ali možda sam mogao biti u sastavu za finale s Argentinom 2016. godine, to me i sad boli. Sad smo kao tim imali nesuglasica s njim, ne bih o detaljima, sjeli smo, razgovarali i nismo našli rješenje. I nakon toga smo mi igrači odlučili kako smo odlučili', otkrio je Borna Ćorić u razgovoru za VL i tako izravno priznao kako su baš igrači inicirali otkaz Željku Krajanu.