prijeti mu gašenje

Je li ovo posljednji Kup konfederacija koji ćemo ikad gledati?

02.07.2017 u 13:30

Bionic
Reading

Predsjednik Fife Gianni Infantino dao je naslutiti da postoji mogućnost ukidanja Kupa konfederacija nakon ovogodišnjeg u Rusiji, s obzirom da se radi o natjecanju koje ne privlači pažnju poput Svjetskog prvenstva...

Fifin Kup konfederacija natjecanje je koje je zamišljeno kao međusobni okršaj prvaka pojedinih kontinenata, a prvi je put organizirano 1997. godine u Saudijskoj Arabiji.

  • +3
Kup konfederacija, polufinale: Njemačka - Meksiko Izvor: Reuters / Autor: DARREN STAPLES

Ovaj turnir na kojem nastupa osam reprezentacija podijeljenih u dvije skupine u početku je bio organiziran svake dvije godine, da bi od 2005. godine bio prebačen na svake četiri i igra se kao uvertira u Svjetsko prvenstvo.

No, interes za ovo natjecanje nije fantastičan, a iako je sve prošlo bez incidenata koji su najavljivali u Rusiji ove godine, predsjednik Fife priznaje da postoji mogućnost ukidanja Kupa konfederacija, što bi veliki europski klubovi sigurno pozdravili.

'Analizirat ćemo turnir i zatim donijeti odluku,' priznao je Gianni Infantino.

  • +10
Polufinale Kupa konfederacija, Portugal - Čile Izvor: Reuters / Autor: GRIGORY DUKOR

Tko zna, možda će finale Njemačke i Čilea ove nedjelje biti posljednja utakmica u povijesti Kupa konfederacija, natjecanja koje ljubitelji nogometa nikad nisu u potpunosti zavoljeli...