SMJELO IZDANJE

Izvršni odbor UEFA-e na Hvaru donio značajne odluke, show im je u jednom trenutku ukrala slučajna prolaznica

20.09.2022 u 18:54

Bionic
Reading

Hrvatka u fokusu europske nogometne javnosti

Uoči sjednice Izvršnog odbora Europskog nogometnog saveza (UEFA) u Hvaru, nogometne zvijezde, predvođene predsjednikom UEFA Aleksanderom Čeferinom, Zvonimirom Bobanom, Darijom Srnom, Davorom Šukerom, Luisom Figom, Robbie Keaneom i Dejanom Savićevićem, družile su se i igrale s djecom na igralištu u u hvarskoj Križnoj luci

Nogometne legende zaigrale nogomet su s hvarskim dječacima i djevojčicama, na skraćenom terenu NK Hvara,a nakon ekshibicije su ostali na terenu slikajući se i dijeleći autograme.

Riječ je o projektu 'Nogomet u školama', koji promovira vrijednosti omasovljenja nogometa i važnosti razvoja tog sporta u školama. Utakmicom nogometnih velikana i hvarske djece otvorena je proslava UEFA Grassroots tjedna, a sudjelovala su djeca iz škola u Hvaru, Starom Gradu, Jelsi i Sućurju, te djeca iz Udruge Sindrom Down 21 Split, koja igraju u Special Teamu Hajduk.

Nakon toga uputili su se u hvarski Arsenal gdje održan sastanak Izvršnog odbora UEFA-e na u kojem će je određena procedura ždrijeba kvalifikacija za EURO 2024. godine, a izabran je i domaćin trećeg EURA U-19 u futsalu, koji se održava u rujnu 2023.

Pozornost prolaznika u jednom trenutku nije bila na svjetskim nogometnim zvijezdama već na nepoznatoj dami koja je išla svojim poslom u smjelom modnom izdanju. Ona je, barem na trenutak, preuzela ulogu glavne zvijezde.

Trajalo je kratko, jer važne vijesti stigle su vrlo brzo.

'Izvršni odbor je utvrdio proceduru ždrijeba kvalifikacija za EURO koji će se 9. listopada održati u Frankfurtu. U njemu će se naći 53 reprezentacije, neće biti Njemačke kao domaćina završnice i Rusije čije su momčadi suspendirane do daljnjeg. Za domaćina EP-a u futsalu 2023. odabran je Poreč', izvijestio je Čeferin.