dogodila se pomirba

Iznenađujući preokret: Mate Pavić se vraća pomoći Davis Cup reprezentaciji

24.08.2018 u 11:35

Bionic
Reading

Najbolji hrvatski tenisač u parovima Mate Pavić osvanuo je na službenom plakatu za polufinale Davis Cupa u Zadru protiv Amerikanaca, što potvrđuje da se napokon pomirio s izbornikom Željkom Krajanom...

Podsjetimo, prije nekoliko godina došlo je do sukoba između Pavića i Krajana pa se splitski tenisač prestao odazivati na pozive Davis Cup reprezentacije, što je bio hendikep za Hrvatsku, jer riječ je o jednom od najboljih igrača parova na svijetu, aktulanom osvajaču Australian Opena.

  • +5
Hrvatski tenisač Mate Pavić Izvor: Pixsell / Autor: Jurica Galoic/PIXSELL

O pomirbi 25-godišnjeg Splićanina s izbornikom mnogo se govorilo ove godine, ali do nje nije došlo uoči dvoboja osmine finala i četvrtfinala Davis Cupa. Svejedno, Hrvatska je prošla dalje i igrat će nakon US Opena u polufinalu protiv SAD-a u Višnjiku te tražiti novi ulazak u finale u posljednjoj godini ovakvog sustava natjecanja najpopularnijeg momčadskog teniskog natjecanja.

Hrvatski teniski savez objavio je plakat za ovaj susret, a na njemu se iznenađujuće našao i Mate Pavić, što znači da je zajednički jezik napokon pronašao sa Željkom Krajanom.

Tako će izbornik za SAD imati odlične opcije kad je u pitanju subotnji meč, jer Dodig, Mektić, Pavić, Škugor pa i Čilić mogu biti prevaga na terenu u igri parova.

Hrvatska je po svemu protiv Amerikanaca favorit, a ako prođe dalje, bit će to našima treće finale u povijesti, a jedinu titulu osvojili su 2005. godine...