ISKRENA REAKCIJA

Izbornik Ivica Tucak priznao ono što smo svi vidjeli: Naš govor tijela...

07.02.2024 u 19:30

Bionic
Reading

Nakon poraza 10-6 od Španjolske u susretu 2. kola skupine A Svjetskog prvenstva kojem je domaćin Katar, komentar je dao izbornik vaterpolista Ivica Tucak

Španjolska je ovom pobjedom osigurala prvo mjesto u skupini i direktan plasman u četvrtfinale, dok će Hrvatska morati u play-off u kojem će igrati s trećeplasiranom ekipom iz skupine B, a bit će to Brazil ili Kina. Hrvatska bi pobjedom osim ulaska u četvrtfinale praktički osigurala i plasman na Olimpijske igre u Parizu kamo su se Španjolci već plasirali.

'Nismo danas bili dobri, a za pobijediti ovakvu reprezentaciju kakva je Španjolska nužno je biti puno bolji. Možda bi ovo što smo sada odigrali bilo dovoljno za pobijediti neku momčad lošije kvalitete, ali protiv Španjolske morate biti na 100% mogućnosti. Mi to nismo bili. Nismo to bili od početka. Govor tijela prije utakmice je bio takav da nije dovoljan za pobijediti ovakvu utakmicu. Jako puno je bilo tehničkih pogrešaka, krivo dodanih lopti, dopuštanje kontri', kazao je Tucak nakon utakmice.

'Sad imamo dva lakša suparnika, što nam je opet jako bitno i okrećemo se odmah osmini finala. Ključnoj utakmici na cijelom Svjetskom prvenstvu u pogledu onog što smo mi označili kao cilj, kao prvi cilj', dodao je.

Prvi hrvatski strijelac bio je Loren Fatović s tri pogotka. Po jedan su postigli Lončar, Lazić i Žuvela. Vratar Marko Bijač je imao devet obrana. Kod Španjolske je tri pogotka dao Granados, a dva je dodao Munarriz.