DOBRA VOLJA, ALI...

Izbornik Ante Čačić dao svoje viđenje cijele situacije

02.09.2017 u 23:02

Bionic
Reading

Utakmica između Hrvatske i Kosova prekinuta je sredinom prvog poluvremena, a svoje viđenje cijele situacije dala su obojica izbornika

Natopljeni travnjak i žestoka kiša bili su jači pa Hrvatska i Kosovo nisu mogli do kraja odraditi svoj kvalifikacijski dvoboj. Odigralo se samo 20 minuta, ali i to je možda previše s obzirom da su na terenu vladali vaterpolski uvjeti.

Evo što je o neobičnoj situaciji rekao hrvatski izbornik Ante Čačić čije izabranike u utorak čeka novi kvalifikacijski izazov kod Turske.

'Vidjelo se da uvjeti nisu pogodni za igru. I mi i gosti pokazali smo dobru volju, nastojali doći na zagrijavanje, pokušali igrati, no u prvih 20 minuta bilo je očito da se samo možemo dovesti u situaciju da se netko ozlijedi. Bilo je logično prekinuti utakmicu', potvrdio je Čačić koji se osvrnuo na poraze Islanda i Turske.

  • +9
Hrvatska - Kosovo, kvalifikacije za SP 2018. Izvor: Cropix / Autor: Boris Kovacev / CROPIX

'Ne možemo utjecati na druge rezultate, ali isključivo ovisimo o sebi i budemo li na razini na kojoj smo bili prije Islanda, to bi trebalo biti dovoljno za odlazak na Svjetsko prvenstvo. Turskoj će sada biti imperativ osvojiti bodove, ali Hrvatska odlazi u Eskisehir s istom namjerom. Usredotočen sam na svoju momčad i naše ozračje', zaključio je izbornik.

  • +5
Inspekcija terena od strane FIFE Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac / CROPIX

A evo što je kratko o prekidu rekao kosovski izbornik Albert Bunjaki.

'Obje su reprezentacije htjele nastaviti, ali to jednostavno u takvim uvjetima nije bilo moguće. Mislim da u nedjelju nema smisla igrati, jer u utorak imamo novu utakmicu,' jasan je bio Bunjaki.