POLICIJA NA NOGAMA

Iz HNS-a potvrdili strogo čuvanu tajnu: Da, otvaramo novu tribinu!

23.03.2017 u 15:08

Bionic
Reading

Na kvalifikacijskoj utakmici Hrvatske i Ukrajine, koja se u petak od 20.45 sati igra na stadionu u Maksimiru, očekuje se više od 30.000 gledatelja, ali i pojačane sigurnosne provjere na svim ulazima te velik broj redara

Osim što su ih Hrvatskog nogometnog saveza izvijestili kako su ulaznice rasprodane potvrdili su nam i kako će na ovoj utakmici biti otvorena nova tribina, konkretno Zapad - gore koja od prije nema uvjete za službene Uefine utakmice (nedostatak WC-a, op. a.) kao ostale tribine.

>> Iz HNS-a stigla odlična, ali i vijest koja će zabrinuti dio hrvatskih navijača

'Što se tiče tribine Zapad - gore, ona od početka nije namijenjena prodaji već je zamišljena kao pozivna tribina za nogometnu obitelj - prvenstveno za djecu iz nogometnih škola, županijske nogometne saveze i druge članove nogometne obitelji. Stoga smo je odlučili otvoriti', za tportal.hr potvrdio je glasnogovornik HNS-a Tomislav Pacak.

Tu strogo čuvanu informaciju iz HNS-a su skrivali jer je broj ulaznica za nogometnu obitelj ograničen, a odluku o toj tzv. besplatnoj tribini donio je Izvršni odbor HNS-a.

Dodao je kako će za potrebe gostiju na toj tribini biti postavljeni kemijski WC-i, a na pitanje hoće li na ovoj utakmici biti pojačane sigurnosne mjere iz HNS-a poručuju kako će na svojim internetskim stranicama objaviti detaljne upute za sve navijače.

Što se tiče tribine Zapad-gore, ona od početka nije namijenjena prodaji već je zamišljena kao pozivna tribina za nogometnu obitelj - prvenstveno za djecu iz nogometnih škola, županijske nogometne saveze i druge članove nogometne obitelji. Stoga smo je odlučili otvoriti

'Učinit ćemo sve da gledatelji koji dođu na stadion budi sigurni na utakmici', dodao je Pacak.

Glasine i neki napisi po forumima kako su huligani i tzv. rušitelji HNS-a spremni napraviti novi kaos dodatno je podigla na noge osim redarske službe i policiju koja će u velikom broju pohoditi stadion na Maksimiru i okolne ulice.

Tako će nakon gotovo dvije godine hrvatska nogometna reprezentacija imati na domaćim terenima podršku navijača, a podatak kako će maksimirski stadion biti krcat sigurno će dodatno motivirati Modrića, Mandžukića i društvo.