razočarana, ali dostojanstvena

Ivana Habazin i nakon poraza u najvećoj borbi u karijeri pokazala klasu: 'Svaka čast Claressi, bila je bolja i čestitam joj'

11.01.2020 u 09:39

Bionic
Reading

Ivana Habazin se obratila medijima nakon poraza od Amerikanke Claresse Shields

Ivana Habazin izgubila je od Amerikanke Claresse Shields u najvećem meču svoje profesionalne boksačke karijere. Shields je jednoglasnom odlukom sudaca proglašena pobjednicom u borbi za WBO i WBC pojas. Iako su meču prethodile burne scene i međusobno spuštanje u kojem je prednjačila Shields koja je ostala bahata i nakon borbe, Ivana je u porazu ostala dostojanstvena.

'Naravno da sam razočarana. Nije to bila moja večer. Imali smo plan, ali ga nisam ostvarila. Bila je to teška borba. Čestitam Claressi. Nemam što reći. Vratit ću se!', rekla je Ivana pa ušla malo detaljnije u borbu:

'Bilo je teško, ali ne baš tako strašno. Tu sam, još stojim. Svaka joj čast na udarcu u jetru, mislim da ni sama nije znala da me pogodila. Bio je to prvi udarac i još sam se kretala, ali nakon drugog sam znala da moram stati i uzeti pauzu da ne zaustave borbu. Nisam htjela odustati. Mozak je htio jedno, ali tijelo nije moglo. Nemam izgovor', rekla je Habazin na konferenciji za medije nakon meča.

Novinare je zanimalo koliko su dvije odgode ovog meča utjecale na rezultat.

'Nije bilo lako jer sam morala promijeniti trenera i kamp, ali nema izgovora. Ona je bila bolja od mene. Voljela bih da moja zadnja borba nije bila u prosincu 2018. godine. Nedostajalo mi je iskustvo iz ringa, a da sam imala još mečeva od tada, bila bi ovo drugačija borba', rekla je Ivana pa odgovorila na pitanje o planovima:

'Najprije ću se naspavati, a onda razmišljati o budućnosti', zaključila je.