hrabro se borila

Amerikanka Shields pobijedila Ivanu Habazin na bodove i ispisala povijest pa poručila: 'Ivana neka ide doma, nitko nije bolji od mene'

11.01.2020 u 08:31

Bionic
Reading

Ivana Habazin ipak nije uspjela kreirati senzaciju i pobijediti sjajnu Amerikanku Claressu Shields koja je novim trofejem ispisala povijest

U noći s petka na subotu gledali smo dugoiščekivani meč za WBC i WBO titule u supervelter kategoriji između neporažene 24-godišnje Amerikanke Claresse Shields i naše Ivane Habazin. Iako je Ivana u ovaj meč ušla izuzetno spremna i motivirana nakon divljačkih ispada najprije Claressinog brata, a onda i same Amerikanke, ipak nije uspjela kreirati senzaciju.

Shields je pobijedila na bodove jednoglasnom sudačkom odlukom (100:90, 100:89, 99:89) i tako ispisala povijest. Amerikanka je u samo 10 profesionalnih nastupa osvojila svjetske titule u čak tri različite kategorije što je najbrže u povijesti ovog sporta. Osim naslova u supervelteru, Claressa ima i naslov prvaka u supersrednjoj i srednjoj kategoriji.

'Proveli smo par mjeseci u pripremi za ovu borbu. Nije to bilo ono što sam htjela, ali sam sretna zbog napretka. Osjećaj je odličan. Postigla sam sve ovo u 10 borbi i sada sam broj jedan. Najbrža sam u povijesti koja je osvojila svjetske titule u tri kategorije', prenosi Amerikankine riječi Fight Site:

'Želim rasti i biti još bolja. Andre Ward mi je rekao da je udaram u tijelo i ja sam ga poslušala. Bio je to više udarac kroz nju, nego u nju. Nitko nije spreman za mene', dodala je Shields.

Kako je uoči meča bilo raznih drama, od brutalnog napada Claressinog brata na Ivaninog trenera, do Amerikankinih ispada na predstavljanju, a ni Ivana nije ostala dužna, tako ni nakon meča nije moglo proći bez podbadanja. Ivana je na vaganju Amerikanku provocirala sladoledom zbog toga što je ova jedva skinula kile za meč, a sada je stigao odgovor.

'Ne Ivana, ne želim tvoj sladoled. Ivana se sada može vratiti u Hrvatsku i postati svjetska prvakinja u nekom drugom pokušaju, protiv nekog drugog. Ja sam najbolja svih vremena, nije mogla ništa protiv mene', poručila je 'skromna' Shields.