dva su kluba u igri

Ivan Rakitić definitivno odlazi iz Barcelone; Cristiano Ronaldo željno ga čeka u Torinu

08.11.2019 u 11:56

Bionic
Reading

Španjolski sportski dnevnik Mundo Deportivo tvrdi kako je hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić 'prelomio' te već u zimskom prijelaznom roku sigurno napušta Nou Camp. U konkurenciji za novu destinaciju ostala su samo dva kluba, velikani iz Serie A

U ljetnom je prijelaznom roku Ivan Rakitić (31) odbio nekoliko sjajnih ponuda, najbliže je navodno bio odlasku u PSG. Na Parku prinčeva željno su ga iščekivali, no hrvatski reprezentativac nije želio biti 'potrošna roba' u velikoj trgovini kojom je Barcelona željela vratiti Neymara, a za uzvrat je nudila Rakitića i još neke svoje igrače plus novac.

Odlučio je Rakitić ostati na Nou Campu i boriti se za mjesto u momčadi, ali mu za sada nikako ne ide. U nemilosti je trenera Ernesta Valverdea, preko noći ne od njegovog ljubimca postao - višak. Sada više vremena provodi na klupi za pričuve nego na travnjaku.

'Teško je igrača poput Rakitića ostaviti na klupi, ali mi imamo puno dobrih igrača. Između njih vlada zdrava konkurencija', pravdao se trener Barcelone.

No, to bi se već u zimskom prijelaznom roku trebalo promijeniti. Rakitić je sada definitivno 'prelomio' i spreman je za odlazak iz Barcelone. Tako visokotiražni sportski dnevnik Mundo Deportivo na naslovnici donosi priču kako Rakitić u ovom trenutku ima samo jednu dvojbu - prihvatiti ponudu milanskog Intera ili Juventusa!

  • +7
Barcelona - Slavija Prag, 4. kolo Lige prvaka, 2019/20. Izvor: EPA / Autor: ALEJANDRO GARCIA

Barcelona će na Rakitićevoj prodaju pokušati zaraditi što više. Službena odšteta je oko 40 milijuna eura, no našem reprezentativcu ugovor završava za godinu i pol te bi Katalonci prihvatili i manju ponudu, posebice ako Valverde odluči da mu Raketa više nije potreban.

Talijanski velikanu tu vide svoju priliku, a dojam je kako je - barem što se Rakitića tiče - u prednosti Juventus. Prije svega jer 'stara dama' ima velike ambicije u Ligi prvaka.

Španjolski mediji u isto vrijeme nagađaju kako bi prevaga u konačnoj odluci mogao biti - Cristiano Ronaldo. Da, vodili su Rakitić u dresu Barce i Ronaldo u dresu Reala 'teške borbe' u španjolskoj ligi, a Portugalac je navodno u razgovoru s čelnicima kluba 'amenovao' Rakitićev dolazak u Juventus.

'Stara dama' će u zimskom prijelaznom roku prodati nekoliko igrača, među njima i Marija Mandžukića, te bi u blagajni trebalo biti dovoljno novca za dovođenje Ivana Rakitića.