ibra se vraća

Senzacionalan transfer Zlatana Ibrahimovića; svi ga vide kao spasitelja posrnulog velikana

08.11.2019 u 09:15

Bionic
Reading

Zlatan Ibrahimović trebao bi se vratiti u talijanski AC Milan nakon završetka angažmana u Los Angeles Galaxyju, otkrio je u povjerenik za Američku nogometnu ligu (MLS) Don Garber...

Ugovor 38-godišnjeg švedskog napadača s Los Angeles Galaxyjem završava krajem godine pa bi se, nakon što je posljednjih 18 mjeseci proveo u MLS-u, trebao vratiti u Serie A i pojačati napad posrnulog milanskog velikana.

'Zlatan Ibrahimović je jako zanimljiv lik, s njim je uvijek uzbudljivo. Sada mu je 38 godina, a doveo ga je Milan, jedan od najvećih klubova na svijetu. Gdje god je igrao postavljao je rekorde, a sada se vraća u Serie A', kazao je Dean Garber, glavni povjerenik za američki MLS.

Zlatan Ibrahimović je u 2018. i 2019. godini izabran u idealnu postavu MLS-a, gdje je zabio ukupno 53 gola.

Sezonu s Galaxyjem završio je prošlog mjeseca porazom 5:3 od gradskog rivala FC Los Angeles u polufinalu zapadne konferencije MLS-a.

Ibrahimović je u karijeri igrao za sva tri najveća talijanska kluba - Juventus, Inter i Milan. S Juventusom je osvojio dva naslova prvaka, koja su klubu naknadno oduzeta zbog sudjelovanja u aferi Calciopoli, a s Interom tri 'scudetta'.

  • +4
Milan - Spal Izvor: EPA / Autor: MATTEO BAZZI

Za Milan je igrao između 2010. i 2012., na San Siro je u transferu od 24 milijuna eura stigao u ljeto 2010. godine iz Barcelone. Za Milan je zabio ​​56 golova u 85 utakmica u svim natjecanjima, te je s 'rossonerima' osvojio jedan naslov talijanskog prvaka.

Sada ga svi vide kao spasitelja posrnulog i ove sezone kronično neefikasnog Milana u kojem će ga dočekati i dva Hrvata. Jedan od čelnika kluba je Zvonimir Boban, a u napadu bi mu društvo na terenu trebao činiti Ante Rebić. Kakva će to ubojita kombinacija biti!

U dugoj i uspjesima bogatoj karijeri igrao je i za Malmö, Ajax, Juventus, Inter, Barcelonu, Milan, PSG, Manchester United te LA Galaxy.