ČESTITKE!

Ivan Kelava novi rekorder Prve HNL

05.12.2010 u 17:13

Bionic
Reading

Do posljednjeg ovogodišnje utakmice i gola koji mu je zabio Filip Škvorc, Ivan Kelava nije primio pogodak na šest utakmica. Posljednji put uspjeli su ga svladati Osječani u 11. kolu Prve HNL, od kada je prošlo točno 689 minuta

Vratar Dinama Ivan Kelava novi je rekorder Prve HNL po broju minuta bez primljenog pogotka. Kelava nije primio gol 689 minuta čime je za pet minuta oborio dosadašnji rekord Dragana Stojkića koji je na vratima Slaven Belupa u sezoni 1999./2000. sačuvao mrežu 684 minute. Kelavin niz prekinuo je Filip Škvorc postigavši gol za Varteks u 65. minuti današnje utakmice protiv Dinama. Kelava je posljednji pogodak primio u 11. kolu na gostovanju u Osijeku.

Kelava je nedavno postao i novi Dinamov rekord sa 1009 minuta bez primljenog gola u svim natjecanjima. Njegov rekord je prekinuo napadač Villarreala Rossi postigavši pogodak u 25. minuti utakmice igrane u četvrtak na El Madrigalu. Kelava je oborio 35 godina star rekord Željka Stinčića koji je nanizao 749 minuta bez pogotka. Razlika je u tome što je Stinčić sve minute skupio u prvenstvenim utakmicama, dok je Kelava povezao utakmice prvenstvena, hrvatskog Kupa i Europske lige.