odluka HTS-a

Iva Majoli više nije izbornica Hrvatske; Savez je se odrekao nakon 12 godina

07.03.2024 u 14:01

Bionic
Reading

Legendarna hrvatska tenisačica Iva Majoli, odlukom Upravnog odbora Hrvatskog teniskog saveza, više nije izbornica hrvatske ženske teniske reprezentacije

Kako je potvrdio Upravni odbor Hrvatskog teniskog saveza Iva Majoli više nije izbornica hrvatske ženske teniske reprezentacije, ali odmah je pronađeno novo rješenje. Nekadašnja pobjednica Roland Garrosa iz 1997. - koja je ostavila dubok trag u hrvatskom tenisu - očito je izgubila povjerenje Hrvatskog teniskog saveza.

Iz Hrvatskog teniskog saveza istog su dana obavijestili kako se prekida suradnja s Ivom Majoli nakon 12 godina suradnje. Dosadašnja izbornica Iva Majoli - kako je objavio HTS - bit će koordinatorica svih ženskih reprezentacija.

Ova smjena ljude koji prate tenis nije iznenadila pogotovo ako se sve stavi u kontekst niza svih neuspješnih rezultata s reprezentacijom u Billie Jean King Cupu (nekadašnji Fed Cup).

Kako je službeno objavio HTS novi izborik je Marin Bradarić, brat bivšeg Vatrenog i srebrnog iz Rusije 2018. Filipa, koji je poznat i kao nekadašnji trener Mirjane Lučić-Baroni.

'Velika mi je čast što mi je Hrvatski teniski savez ukazao povjerenje i dao mi mogućnost da vodim reprezentaciju u Billie Jean King Cupu. To je velika obaveza, ali istovremeno i izazov', rekao je 39- godišnji Splićanin Marin Bradarić.