dotakao se i Bjelice

Bruno Petković otvorio dušu; rekao je što misli o VAR aferi i kako bi to riješio

07.03.2024 u 13:23

Bionic
Reading

Bruno Petković, napadač zagrebačkog i hrvatske reprezentacije Dinama, uvijek je zanimljiv sugovornik

Tako je Bruno Petković - pobjednik i izboru tportala KAPETANI BIRAJU - u intervjuu za TEMPO pričao o aktualnoj Dinamovoj situaciji, igračkoj karijeri te o predstojećem Europskom prvenstvu koje će se u lipnju i srpnju igrati u Njemačkoj.

No, svakako je najzanimljiviji dio razgovora bio onaj o ravnopravnoj borbi za titulu prvaka tri kluba SuperSport HNL-a, ali sve je nekako pokvarila VAR afera zbog curenja audio snimaka iz VAR sobe.

'Sigurno je da je sezona puna uspona i padova pri čemu smo imali jedan period u kojem smo zakazali i na tehničko-taktičkom planu, i na planu želje, možda i koncentracije. Bilo je jako puno utakmica ispod razine toga što ova ekipa može. Sigurno je da smo ostali dužni i sami sebi i navijačima, moramo to popraviti i mislim da smo na najboljem putu da to i napravimo', kazao je Bruno Petković dodavši:

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

'Što se tiče situacije oko VAR-a, mislim da bi institucije morale raditi svoj posao. Mislim da to nije posao igrača, mi igrači ne bismo se trebali previše koristiti alibijima i stvarima koje nisu u našoj domeni. Neka sve bude transparentno, nemam problema s time, neka ljudi broje koliko je bilo sudačkih pogrešaka na račun Dinama, Hajduka, Osijeka, Rijeke i svih ostalih klubova. Neka se napravi analiza, neka se vidi tko je koliko zakinut, kome se išlo u korist. Nek’ sve bude transparentno. Želim da sve bude pošteno i da na kraju najbolji bude prvi', dodao je Petković.

Jedna od tema bio je i njegov bivši trener Nenad Bjelica koji ga je dočekao u Dinamu kad je napustio Italiju.

'Bjelica mi je jako puno pomogao, ne oko transfera već oko prilagodbe pri dolasku. Imao je balans, znao je kada me treba nagraditi, kada me treba kazniti, kada me treba motivirati. Stvarno je bio odličan i jako je dobro utjecao na mene. Bilo je tada uspona i padova i u Dinamu i u našem odnosu. Velika većina trenera pomogla mi je u svakom smislu, a Bjelica možda i najviše', kazao je Petković koji je nekoliko riječi kazao i o propalom transferu u turski Trabzonspor koji je kratko vodio upravo Bjelica:

'Bilo je kontakata, čak i neki pokušaj dogovora. Ponuda koju sam tada dobio bila je puno izdašnija od one koju sam imao ovdje. Jako puno toga se desilo zbog čega se to nije realiziralo. Bjelica je trener koji me poznaje bolje od bilo kojeg drugog trenera, ali ja bih se dokazao i kod bilo kojeg drugog trenera.'

Cijeli intervju pročitajte OVDJE.

  • +15
Osijek - Dinamo (25. kolo SuperSport Hrvatske nogometne lige) Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL
Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport